U trendu

FISA: Beograd domaćin Evropskog prvenstva u veslanju 2025. godine

BEOGRAD – Evropski bord Svetske veslačke federacije (FISA) doneo je odluku da Beograd bude domaćin Evropskog prvenstva 2025. godine, saopštio je danas VŠ.

U saopštenju VŠ se ističe da je Evropski veslački odbor prihvatio kandidaturu Veslačkog saveza Srbije koji se kod Svetske veslačke federacije kandidovao za organizaciju EP na Adi Ciganliji. VŠ je kandidaturu za domaćina EP 2025. podneo u januaru ove godine.

„Svetska veslačka federacija je o odluci Evropskog borda obavestila Veslački savez Srbije (VŠ) i tom prilikom mu čestitala na dobijanju organizacije EP. Kako je najavljeno, Svetska veslačka federacija će u narednim danima intenzivirati komunikaciju sa VŠ kako bi se što pre obezbedile garancije Republike Srbije i Grada Beograda za nesmetanu organizaciju i održavanje najznačajnijeg veslačkog takmičenja na Starom kontinentu“, saopštio je VŠ.

Pismenu podršku za kandidaturu za dobijanje organizacije EP, VŠ su do sada dali Olimpijski komitet Srbije, Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda i Sportski savez Beograda, dok je u procesu pribavljanje saglasnosti Vlade Republike Srbije odnosno Ministarstva sporta, kao i garancije Ministarstva spoljnih poslova Srbije, dodaje se u saopštenju.

EP će biti održano od 29. maja do prvog juna 2025. godine. Na kontinentalnom šampionatu se očekuje oko 600 veslača i veslačica iz 40 evropskih država.

Beograd će ove godine biti domaćin Svetskog prvenstva, koje će biti održano od trećeg do 10. septembra. To je ujedno i kvalifikaciono takmičenje za veslače i veslačice za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar