U trendu

Fjuri pozvao Džošuu da danas potpiše ugovor o borbi

LONDON – Britanski bokser Tajson Fjuri pozvao je Entonija Džošuu da danas potpiše ugovor o njihovoj borbi u teškoj kategoriji, prenosi „Skaj sport“.

„Moj promoter Frenk Voren ubedio me je da se nastave pregovori sa tvojim timom, uprkos tome što znam da nećeš učestvovati u ovoj borbi. Rok je bio ponedeljak. Dozvolio sam Frenku da nastavi sastanke sa tvojim timom. Sada imamo BT, DAZN i ESPN, zadovoljni su svime, spremni su za rokenrol. Vi tražite mnogo stvari, želite da budete kopromoteri iako ste dobrovoljni izazivač. Pogodite – rekao sam im da vam to daju, budite i vi kopromoteri. Želeli ste punu transparentnost, iako niste ravnopravni akcionari u ovom poslu. Znate šta sam rekao? Dajte im potpunu transparentnost, nemam šta da krijem, ne pokušavam nikoga da opljačkam, nikome nisam ukrao ni peni u životu. Sada imate potpunu transparentnost, sve je čisto i pošteno. Lopta je u tvom dvorištu, sine“, istakao je Fjuri.

Fjuri je aktuelni svetski šampion u teškoj kategoriji u WBC verziji. Ukrajinski bokser Aleksandar Usik odbranio je pre nešto više od mesec dana titule prvaka sveta u teškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF i WBO, pošto je u Džedi posle 12 rundi podeljenom odlukom sudija u revanšu pobedio Džošuu.

Fjuri je pre nekoliko nedelja saopštio da je postignut dogovor sa Džošuom o borbi, koja bi trebalo da bude održana trećeg decembra. Džošua je prihvatio uslove, ali je istakao da sve mora da prođe preko njegovih advokata i menadžmenta.

„Ako si muškarac i ako imaš bilo kakvu vrstu dostojanstva i ponosa, potpisaćeš danas ugovor. Nema više dana, nedelja, meseci, imao su ugovor dve nedelje i još ga nisi potpisao. Pokaži javnosti da si zaista velika kukavica, koja znam da jesi, i nemoj da potpišeš. Ne zanima me da li ćeš potpisati ili ne, meni je svejedno. Ti si poražen, a ja sam svetski šampion. Nema više šta da se uradi, svi su srećni. Neka se tvoj tim javi mom timu, biće dostupni tokom dana, kao što su bili u poslednje dve nedelje. Potpišite ovaj ugovor. Neka britanski navijači dobiju šta žele. Nema bežanja, moraš da se boriš sa mnom. Ne možeš pobeći, jer bes dolazi“, istakao je Fjuri.

Fjuri (34) ima 32 pobede i jedan nerešen rezultat u 33 profesionalne borbe. Džošua ima skor od 24 pobede i tri poraza.

Britanski mediji podsećaju da bi Usik i Fjuri mogli da se bore početkom naredne godine, ali da dogovor još nije postignut.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar