U trendu

Formiran odbor za kandidaturu za EP 2028. i SP 2030.

Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska donele su danas odluku o formiranju inicijativnog ogranizacionog komiteta koji će kandidovati četiri zemlje da budu domaćin evropskog prvenstva u fudbalu 2028. i svetskog prvenstva u fudbalu 2030, saopštio je predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka kvadriltaterale u Beogradu.

„Doneli smo odluku danas da formiramo Iniciajtivni organizacioni komitet od 16 ljudi, po četiri iz svake zemlje i izrazili nadu da kroz njega naše zemlje zajednički kandijujemo da budemo domaćini evropskog prvenstva 2028. i svetskog prvesnstva u fudbalu 2030. godine“, rekao je Vučić.

Kaže da će se potrebna dokumenta za to podnositi u decembru 2021. godine i da bi do jula 2022. trebalo da bude doneta i odluka.

Vučić kaže da je potrebna ogromna infrastruktura i da tu nije reč samo o stadionu, nego i o hotelima i smeštajnim kapacitetima, kao i da Srbija ima tu tešku situaciju pošto imamo stare stadione.

„Sledeće godine krećemo u izgradnju nacionalnog stadiona i više stadiona u drugim gradovima u Srbiji“, kazao je Vučić i poručio da će Srbija svakako biti spremna.

Rekao je da je danas dogovoreno za 2021. godinu, da se Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji pridruži i Grčka u organizaciji evropskog prvenstva za odbojkašice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.