U trendu

Francuska pobedom nad Danskom obezbedila osminu finala

DOHA – Fudbalska reprezentacija Francuske pobedila je selekciju Danske 2:1 (0:0), na stadionu „947“ u Dohi, u meču drugog kola Svetskog prvenstva u Kataru.

Oba gola za Francusku postigao je Kilijan Mbape u 61. i 86. minutu, dok je za Dansku precizan bio Andreas Kristensen u 67. minutu.

Pocetak utakmice je obeležen otvorenom igrom na obe strane terena.

Francuzi su, posle uvodnih 10 minuta, preuzeli inicijativu i počeli sa opasnim napadima. Nizale su se šanse koje nisu iskoristili prvo Olivije Žiru u 10. minutu, pa Rafael Varan u 13. minutu i Kilijan Mbape u 20. minutu.

U ekipi Danske u prvom poluvremenu istakao se Peter Šmajhel sa nizom odličnih odbrana kojima je sačuvao svoju mrežu. Danska je prvi šut ka golu uputila tek u 36. minutu kada je Andreas Kornelijus šutirao pored gola Iga Lorisa.

Usman Dembele i Kilijan Mbape su sjajno kombinovali u napadu Francuza ali nisu uspevali da dođu do prostora iz kojeg bi ozbiljno ugrozili Šmajhela.

Dugo poluvreme bolje je otvorila Francuska, koja je nastavila da pritiska odbranu Danske. U 56. minutu Kilijan Mbape se oslobodio čuvara na polovini terena i solo akcijom došao pred gol Danske ali njegov šut je odbranio Peter Šmajhel.

Kilijan Mbape je u 61. minutu dao gol posle polukontre preko leve strane, nakon tačnog dodavanja Tea Ernandeza. Francuska se posle gola povukla, Danska je diktirala tempo igre.

U 67. minutu posle centrašuta sa desne strane, Andreas Kristensen glavom šalje loptu u gol za 1:1. Jesper Lindstrom se u 73. minutu našao u situaciji da donese preokret svojoj ekipi ali njegov šut po sredini gola je odbranio Igo Loris.

Danska je nastavila da pritiska Francuze i do nove šanse je stigao Brajtvajt koji je pogodio stativu u 78. minutu.Francuzi su uzvratili u 80. minutu sa akcijom po boku, tokom koje je Rabio pokušao makazicama da postigne gol ali nije uspeo.

U 86. minutu nakon centaršuta Antoana Grizmana, loptu je ispratio Kilijan Mbape koji ju je kolenom ugurao u mrežu za 2:1.

U drugom meču grupe D Australija je danas pobedila Tunis 1:0.

Treće kolo grupe D na programu je 30. novembra, a sastaće se Francuska-Tunis i Australija-Danska.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar