FS S se žali FIFA na Briha, VAR, Šaćirijeve kopačke…

Potpredsednik Fudbalskog savez Srbije Savo Milošević i generalni sekretar Saveza Jovan Šurbatović potvrdili su da će uložiti žalbu FIFA zvog tendencioznog suđenje Feliksa Briha, ali i provokacija albanskih fudbalera i navijača na meču sa Švajcarskom u Kalinjingradu, prenosi B92.

Srbija je izgubila od Švajcarske 2:1 posle preokreta, a meč je obeležio detalj iz 66. minuta kada je Nemac Brih svirao Aleksandru Mitroviću faul u napadu, iako su ga u tom trenutku istovremeno držala dvojica protivničkih igrača u svom kaznenom prostoru.

„Sve je jasno, već smo obavili dosta razgovora, zvanično smo uputili žalbu i protest FIFA na suđenje. Ne očekujem neke spektakularne odluke, ali mi imamo još jednu utakmicu i nećemo se tako lako odreći osmine finala“, rekao je Milošević.

On je rekao da ne traži opravdanje za izgubljenu utakmicu.

„Ali ako uvedemo sistem koji treba neke stvari da reguliše i mi u dve utakmice doživimo ovakve stvari. Ni protiv Kostarike nije pozvan VAR za penal nad Mitrovićem, isti penal koji je suđen za Hrvatsku protiv Nigerije. Ovo je malo skandaloznija odluka u kojoj je gospodin dosudio kontra faul. Čak je i to sebi dozovlio. Onda je pitanje što smo uveli VAR. Onda je očigledno da taj VAR važi samo za neke i po potrebii“, rekao je Milošević.

On je rekao da ispada da pričamo samo o jednom detalju, ali da taj jedan detalj odlučuje utakmicu, jer „na 1:1 da je penal i damo gol potpuno je drugačija priča“.

„Uz konstantno tendenciozno suđenje, ta odluka nije jedina bila sporna. Ja sam u prvom poluvremenu video da čovek ima tendenciozne odluke. Prvi naš start bio je žuti karton, drugi start je bio žuti. Treći je bio žuti. Prvi faul Matića, prvi Milivojevića, prvi Sergeja. Tu se već videlo da je suđenje tendeciozno. I uz sve to mi smo imal i igru, i rezultat, maksimalno dobru situaciju na terenu“, rekao je Milošević.

Na priču Miloševića nadovezao se Šurbatović koji je objasnio zbog čega će FŠ sve da se žali FIFA i šta očekuje od toga.

„Mi imamo dva sata posle utakmice da najavimo žalbu, mi smo to uradili. U stalnom smo kontaktu sa lokalnom kancelarijom FIFA. Naš stručni tim u Beogradu priprema analizu cele utakmice. Nije u pitanju samo penal. Žalbu ćemo predati u roku, još sutra i javno ćemo je objaviti. Ono što nemamo je jednak trerman.

On je rekao da se naš savez pre samog početka utakmice žalio na nastup Šaćirija koji je na kopačkama imao zastavu tzv. države Kosovo.

„Uložili smo prigovor, tražili da promeni obuću. To je očigledna politička provokacija, igrali smo protiv Švajcarske, a ne protiv Kosova. Oni su nam odgovorili da prema propisima ima pravo da nastupi…“, rekao je Šurbatović.

On je ukazao da su na stadionu uočene neke zastave kojima nije mesto.

„Mi smo kažnjeni za utakmicu protiv Kostarike, koja je bila mirna, bez ikakvih incidenata naših navijača, 10.000 franaka zbog male zastave koja se pojavila 45 minuta pre utakmice na minut. Sada čekamo da vidimo kako će reagovati FIFA na kopačke Šaćirija, na dvoglavog albanskog orla na tribinama, proslava gola je takođe skandalozna. FIFA nema isti tretman za sve“, kaže Šurbatović.

On je dodao da ne očekuje da FIFA izbaci Švajcarsku, ali da Srbija mora da zaštiti svoj integritet.

„Šta nas očekuje protiv Brazila ako imamo ovakvav tretman u prve dve utakmice?“, kaže Šurbatović.

(Tanjug)

5 komentara
 1. Anonimni

  Kada jedan KOKEZA smenjuje Muslina, nije Srbije bolje ni zaslužila ! A sve zbog Savića-Milinkovića ?! Tragično !

 2. MM

  Ako ste iz Srbije treba da Vas je sramota za ovakve komentare,pravi navijač ne pljuje po svojoj reprezentaciji!!!!!A ako niste iz Srbije svako nek počisti svoje dvorište!!!!!!NAPRED SRBIJO-MOŽEŠ TI TO!!!!!!!!!!

 3. Odojaja

  Igrali su kao tetke poslije datog gola i sada su svi drugi krivi. Da su pobjedili albanci ne bi imali šta slaviti niti bi nam smetala karta na kopačkama. Sve se moralo podrediti da u ekipu uđe Sergej. Hrvati nisu znatno bolja reprezentacija od Srbije ali oni ginu na terenu i zato pobjeđuju i bolje od sebe. Dok god imamo ovakvu klimu u FSS bema nama napretka

 4. 111111111111111

  Milošević je u pravu,ali izgleda da je malo previše popio pa nije video da fudbaleri Srbije,pošteno na celoj utakmici nisu 5 puta prelazili na protivnički deo terena.Žalite se vi krstajiću što je kukavički vodio utakmicu,odbrana za 3 napad za solidnih -1.Ukupno a sad ADIO Rusija,biće još prvenstava ali ovi fudbaleri to neće videti nadam se!

 5. Zoran Zemun

  magarci! Obrukali ste naciju, trebalo je jednostavno pobediti. Sramota

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike