U trendu

Fudbaleri Francuske u osmini finala Svetskog prvenstva pobedom protiv Danske

Aktuelni svetski šampion fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se danas u osminu finala Mundijala u Kataru, pošto je u utakmici drugog kola Grupe D pobedila Dansku sa 2:1.

Na stadionu 974 u Dohi, Francuska je povela u 61. minutu golom Kilijana Mbapea, a Danska je izjednačila pogotkom koji je postigao Andreas Kristensen u 68. minutu. Pobedu Francuskoj doneo je Mbape drugim golom na utakmici u 86. minutu.

Posle dva kola Francuska je obezbedila plasman u osminu finala sa šest bodova, druga na tabeli je Australija sa tri boda, a Danska i Tunis imaju po bod.

Prvu priliku imala je Francuska u 10. minutu, kada je Teo Ernandes centrirao do Olivijea Žirua, ali je odbrana Danske uspela da interveniše u poslednjem trenutku.

Tri minuta kasnije posle kornera Antoana Grizmana pokušao je Rafael Varan, ali je opet pred golom dobro reagovala odbrana.

Aktuelni svetski šampion imao je dobru priliku u 21. minutu, kada je posle prekida glavom pokušao Adrijen Rabio, a golman Peter Šmajhel sačuvao svoju mrežu.

Francuska je nastavljala sa napadima, u 30. minutu Mbape je centrirao do Žula Kundea, čiji je udarac blokiran. Tri minuta kasnije ponovo je dobro intervenisala odbrana Danskog tima. Grizman je prošao po levoj strani i šutirao, Šmajhel je odbranio, na loptu je naleteo Orelijen Čuameni, čiji je šut blokiran.

Prvu priliku na utakmici Danska je imala u 36. minutu posle kontranapada, Pjer-Emil Hjojberg je centrirao do Andreasa Kornelijusa, koji je šutirao pored gola.

Mbape je bio u šansi u 40. minutu posle dodavanja Usmana Dembelea, ali je šutirao preko prečke.

I u drugom poluvremenu Francuska je imala inicijativu, a povela je u 61. minutu golom Mbapea, posle akcije sa Teom Ernandesom.

Danska je posle primljenog gola zaigrala bolje, prvo je neuspešno pokušao Jasper Lindstrom u 67. minutu, ali minut kasnije njegova ekipa je izjednačila. Posle kornera Joakim Anersen je glavom poslao loptu do Kristensena, kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

Novu šansu Danska je imala u 73. minutu preko Lindstroma, čiji šut je zaustavio golman Ugo Loris.

U 78. minutu posle kornera Čuameni je glavom zahvatio loptu ali je pogodio danskog igrača pa je izborio korner. Minut kasnije, u padu iz voleja pokušao je Rabio, ali je bio neprecizan.

U 81. minutu danski fudbaler Martin Brejtvejt imao je dobru priliku posle dodavanja Kaspera Dolberga, ali je šutirao za malo pored stative.

Pet minuta kasnije Mbape je ponovo doveo Francusku u vodjstvo. Kingsli Koman je prošao po desnoj strani i ostavio loptu Grizmanu koji je iskosa sa ivice šesnaesterca centrirao pred gol, tu se našao Mbape i postigao treći gol na turniru.

Do kraja meča nije bilo prilika pa je Francuska postala prva selekcija u Kataru koja se plasirala u osminu finala.

U trećem kolu 30. novembra Francuska će igrati protiv Tunisa, a Danska protiv Australije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar