Fudbaleri Partizana pobedili Mladost i vratili se na drugo mesto na tabeli

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu u Beogradu Mladost iz Lučana 3:0, u utakmici 35. kola Super lige Srbije i vratili se na drugo mesto na tabeli.

Partizan je poveo golom Bibrasa Natha u 41. minutu, prednost je udvostručio Mateus Saldanja u 85. minutu, a konačan rezultat postavio je Samed Baždar u trećem minutu nadoknade vremena.

Saldanja je postigao gol u petom minutu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda. Natho je izveo slobodan udarac i dodao loptu do Saldanje koji je postigao gol, a nakon provere situacije utvrđeno da je Brazilac bio u ofsajdu.

Domaći su imali inicijativu ali nisu uspeli da naprave ozbiljniju šansu sve do 26. minuta, kada je šutirao Aranđel Stojković, golman Mladosti odbranio, a u nastavku akcije šutirali su Gajas Zahid i Saldanja, ali su njihovi šutevi bili blokirani.

U 30. minutu posle jedne akcije Partizana, pred svojim golom sudarili su se glavama golman Mladosti Željko Samčović i njegov saigrač Milan Joksimović. Nekoliko minuta im je ukazivana pomoć na terenu, obojica su uvijenih glava morali da izađu iz igre, a Joksimović je odvezen kolima hitne pomoći.

Natho je u 41. minutu postigao gol posle duplog pasa sa Aldom Kaluluom, prvobitno je taj pogodak bio poništen zbog ofsajda, ali je posle upotrebe VAR tehnologije procenjeno da Kalulu nije bio u ofsajdu.

Do kraja poluvremena Natho je imao dve prilike, ali nije bio precizan.

U 53. minutu u šansi je bio Saldanja ali nije dobro reagovao, a posle toga Mladost je preuzela inicijativu i ređala napade. Prvo je pokušao Donimani Silue, ali je odbranio golman crno-belih Aleksandar Jovanović.

Posle kornera pokušao i Janko Tumbasević, a ponovo je dobro intervenisao Jovanović, kao i odmah posle toga kod šuta Marka Veličkoviča.

U 71. minutu Aleksandar Varjačić je dobro centrirao pred gol Partizana do Veličkovića, ali je on loše zahvatio loptu glavom i ona je otišla preko prečke.

Jovanović je spasio svoju mrežu i u 76. minutu posle brze akcije Mladosti i nove šanse Veličkovića.

Posle dobre akcije fudbalera Partizana, lep gol postigao je Saldanja sa ivice kaznenog prostora u 85. minutu.

Saldanju je u 88. minutu zamenio Samed Baždar, koji je postavio konačan rezultat u trećem minutu nadoknade vremena. Golman Mladosti Saša Stamenković pokušao je da predribla Baždara, mladi igrač crno-belih mu je oduzeo loptu i poslao je u praznu mrežu.

Partizan je tako prekinuo niz od šest utakmica bez pobede u svim takmičenjima, odnosno niz od pet utakmica bez pobede u prvenstvu. Crno-beli su se vratili na drugo mesto na tabeli sa 74 boda, dva više od TSC-a.

Mladost je vezala četvrti poraz i sedma je na tabeli plej-ofa sa 43 boda.

U sledećem kolu Partizan će kao gost igrati protiv Čukaričkog, a Mladost će u Bačkoj Topoli igrati protiv TSC-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.