U trendu

Gasperini: Ne idem iz Atalante

BERGAMO – Trener Atalante Đanpjero Gasperini izjavio je danas da nema nameru da odstupi sa klupe tima iz Bergama, ali da mu se ne sviđa pravac u kom klub ide.

„Neću odstupiti danas, iako su mnogi mislili da hoću. Niko nije razgovarao sa mnom o tome. Neki mediji su pisali da sam tražio da se promeni 20 fudbalera, ali to nije slučaj. Postoje tri puta kojima možemo da idemo, ali je na upravi da odluči u kom smeru ćemo ići“, izjavio je Gasperini, a preneo „Sport Medijaset“.

Gasperini je potom objasnio kako vidi budućnost Atalante.

„Možemo da znatno poboljšamo ekipu, da dovedemo igrače koji će u kratkom roku pojačati ekipu, kao što smo uradili sa Duvanom Zapatom ili Luisom Murijelom u prošlosti. Druga strategija bi bila da podmladimo tim, da se oslonimo na Đorđa Skalvinija ili Tona Kopmajnersa. To bi nam donelo veliki profit u budućnosti. Treći put podrazumeva da ne radimo ništa i nastavimo ovako dalje“, rekao je trener Atalante.

Gasperini ne veruje da je Atalanta sposobna da beleži odlične rezultate kao u nekoliko prethodnih sezona.

„Ako me pitate da li je ovaj tim dovoljno kompetentan da postigne ono što smo uradili u prošlosti, odgovor je verovatno ne. Nema osnova pričati o tituli ili Ligi šampiona, posebno kada vidimo koliko novca ulažu veliki klubovi. Mi nemamo mesta za tim stolom“, zaključio je Gasperini.

Italijan je od 2016. godine na klupi Atalante, a prethodno je radio u Đenovi, Palermu, Interu, Krotoneu i mlađim kategorijama Juventusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar