Gogi Knežević ugovorio nove borbe

BEČ – Najuspešniji austrijski bokser srpskog porekla Gogi Knežević potpisao je ugovor sa novim promoterom „New Sćool Promotion“ na četiri borbe.

Prva borba biće održana već 28.maja u Budimpešti i biće direktno prenošena na sportskim kanalima.

„Potpisao sam ugovor za četiri borbe sa novim promoterom, to je promoter uz čiju pomoć sam boksovao prošli meč u Mađarskoj. Ugovor predviđa dve borbe u Mađarskoj, jednu u SAD, I poslednju, koja će biti meni 50-ta profi borba, u Beču“, objasnio je Knežević za Tanjug.

On je kazao da će boksovati pod srpskom licencom i srpskom zastavom.

„Uzeo sam kao prvi Austrijanac WBC titulu i sada želim da postignem još nestso istorijsko, a to je da boksujem 50 profi meča. Taj 50 meč biće moj oproštajni. Hoću karijeru pozitivno da privedem kraju“, naglasio je Knežević koji živi i trenira u Beču.

Ukazao je da će tri dana pred meč otputovati u Mađarsku i izrazio nadu da ovaj put neće biti komplikacija oko korona mera.

Kaže da svakodnevno trenira, pošto je profesionalnim sportistima I aktuelnim merama u Austriji, dozvoljen trening.

„Ujutro trčim, a uveče vežbam u klubu“, rekao je on.

Istovremeno ističe da smatra da su malo prezerane mere u Austriji kada je reč o sportistima.

On podseća da su u SAD održane velike utakmice američkog fudbala, da se igra i u drugim zemljama, a da su samo u Austriji i Nemačkoj na snazi rigorozne mere i za sportiste, koje, dodaje, ne shvata.

Knežević kaže da, ako se svi pridržavaju pravila i mera, ne vidi zašto se ne bi dozvolile sportske manifestacije.

Što se planiranih borbi tiče, prva je 28.maja, a zatim sledeća u junu, pa septembru i poslednja u februaru iduće godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.