U trendu

Gomeš: Mi nikada ne prestajemo da se borimo

BEOGRAD – Fudbaler Partizana Rikardo Gomeš izjavio je da su „crno-beli“ na meču protiv Slovačkog dobili samopouzdanje za naredne utakmice u Ligi konferencija.

Partizan je sinoć na gostovanju u Češkoj odigrao 3:3 sa ekipom Slovačkog u meču prvog kola grupe D Lige konferencija. Partizan je u 24. minutu gubio 2:0 i imao je fudbalera manje. Klub iz Humske je uspeo da preokrene rezultat i da povede 3:2, ali je utakmica na kraju završena bez pobednika, 3:3.

„Nakon što smo u prvom poluvremenu gubili 2:0, u drugo smo ušli mnogo jače. Postigli smo tri pogotka za kratko vreme. Nismo smeli da primimo treći gol, ali ako sagledamo okolnosti moramo biti zadovoljni i ovim rezultatom. Pokazali smo da možemo da igramo dobro u kojoj god situaciji da se nalazimo. Kada se vratite od 2:0 sa igračem manje, onda vam to sigurno da snagu za naredne mečeve. Mi nikada ne prestajemo da se borimo“, rekao je Gomeš za zvanični Jutjub kanal Partizana.

On je otkrio koju su poruku fudbaleri na poluvremenu dobili od trenera Gordana Petrića i njegovog pomoćnika Alberta Nađa.

„Rekli su nam da moramo biti jaki. Znaju kakav je fudbal. Rekli su da ako damo jedan gol svašta može da se desi. Naravno, tako je i bilo. Nije bilo lako sa igračem manje, pošto su i kad je bilo 11 na 11 oni bili bolji od nas. Sa igračem manje moglo je biti samo gore“, dodao je on.

Gomeš je postigao jedan gol na meču sa ekipom Slovačke. On je postao najbolji strelac Partizana u evropskim takmičenjima.

„Od kad sam ja ovde, dobar početak utakmice nam je garantovao dobar rezultat. U suprotnom uvek nastane problem. Pokušali smo da ih sačekamo i igramo na kontra napade, ali su oni postigli dva brza gola i prevarili nas. Moramo da budemo zadovoljni rezultatom“, istakao je napadač Partizana.

Fudbaler Partizana Fuseni Dijabate postigao je sinoć dva gola za „crno-bele“ u Češkoj.

„Nismo dobro počeli utakmicu. Ne znam u čemu je bio problem. Na poluvremenu smo pričali u svlačionici i vratili se jači na teren. Nismo pobedili, ali smo uspeli da se vratimo i ostvarimo nerešen rezultat. To nije loše, pošto nas je bilo 10 na terenu. Sledeću utakmicu moramo da započnemo mnogo bolje“, rekao je Dijabate.

On je istakao da je lakše igrati na domaćem terenu pred navijačima Partizana.

„Mnogo smo bolji kada imamo navijače iza sebe. Oni nas sve vreme guraju napred. Pomažu nam mnogo i nadam se da će u narednim utakmicama biti pun stadion“, zaključio je fudbaler Partizana.

Partizan će se u narednom kolu Lige konferencija, 15. septembra na svom terenu sastat sa Nicom, koja je u prvom kolu odigrala 1:1 sa Kelnom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.