U trendu

Goran Ivanišević nije više trener Novaka Đokovića

Srpski teniser Novak Đoković i njegov dugogodišnji trener Goran Ivanišević prekinuli su saradnju, saopštio je danas najbolji teniser sveta.

„Jasno se sećam trenutka kada sam pozvao Gorana da bude deo mog tima. Bilo je to 2018. godine i Marijan (Vajda) i ja smo želeli da unesemo inovacije i malo magije za servis u naš dvojac. Ne samo da je doneo servis, već i mnogo smeha, zabave, broj jedan na kraju godine, oborene rekorde, još 12 grend slem titula (i nekoliko finala) otad. Jesam li spomenuo i malo drame“, napisao je Đoković na Instagramu.

„Goran i ja smo pre nekoliko dana odlučili da prekinemo saradnju. Naša hemija na terenu imala je uspone i padove, ali naše prijateljstvo je oduvek bilo čvrsto kao kamen. Mogu s ponosom da kažem (ne znam da li i on) da smo osim osvajanja turnira imali i drugu borbu u jednoj društvenoj igri koja je trajala godinama. I taj turnir se nikad neće završiti. Šefinjo, hvala ti za sve, volim te“, naveo je Đoković.

Pored brojnih trofeja i oborenih rekorda, višegodišnju saradnju Đokovića i Ivaniševića su obeležili i teški trenuci, poput diskvalifikacije sa Ju Es Opena i deportacije iz Australije tokom pandemije korona virusa.

Goran Ivanišević je tokom trenerske karijere prethodno sarađivao sa Marinom Čilićem, Tomašom Berdihom i Milošem Raonićem.

Najbolji teniser sveta se, kako pišu beogradski mediji, trenutno u Beogradu priprema za masters turnir u Monte Karlu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.