U trendu

Goreo Zlatan: Navijači mu zapalili spomenik jer je kupio suparnički klub (video)

Veliki bronzani spomenik Zlatanu Ibrahimoviću u njegovom rodnom Malmeu, otkriven početkom oktobra, zapaljen je kao izraz ogorčenja navijača kluba iz tog grada zato što je njihov najslavniji sin kupio 25 posto vlasničkog udela velikog rivala Hamarbija.

To što Ibra postaje suvlasnik omraženog suparnika razbesnelo je navijače kluba u kom se proslavio pa je prvo udruženje navijača Malmea izdala saopštenje u kojem se navodi:

„Zlatan očigledno ne shvata koliko znači Malmeu. Misli da ćemo biti srećni šta god da uradi samo zato što je on Zlatan. E, pa nećemo. Njegov spomenik sada nam više ništa ne znači jer on želi da drugi klub postane bolji od onog koji ga je stvorio. Od sada ga smatramo samo još jednim igračem koji je iz kluba otišao uz odštetu od 80 hiljada kruna.“

Navijači Malmea brzo su s reči prešli na dela. Juče ujutro prvo su na njegovu statuu postavili wc šolju, a preko Zlatanove glave nabili kesu, da bi se dolaskom noći posvetili još gorem vandalizovanju skulpure postavljene pre samo dva meseca koju je na svečanosti kojoj je prisustvovalo hiljade građana Malmea otkrio Ibrahimović lično.

Sada je tri i po metra visoka i pola tone teška skulptura zapaljena, a navijači Malmea svoje nedelo su snimili i postavili na društvene mreže, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.