U trendu

Greg Popovič bizarnim komentarom najavio meč protiv Srbije

Dva velika iznenađenja viđena su za 24 časa u četvrtfinalnim mečevima svetskog prvenstva u košarci koje se održava u Kini. Juče je Argentina izbacila Srbiju, a danas je sjajna Francuska iz borbe za medalje izbacila reprezentaciju SAD-a.

Dva glavna favorita ispala pre nego što je to iko očekivao i umesto u finalu, igraće jedan protiv drugog u borbi za plasman od 5. do 8. mesta.

Selektor SAD-a Greg Popovič nije bio raspoložen da na konferenciji za medije kaže šta očekuje od meča sa Srbijom.

Srpske novinare zanimalo je kako veliki Greg gleda na sutrašnji susret, ali njegov odgovor nije mogao biti šturiji i kraći.

Na opasku da će Amerika igrati protiv Srbije mnogo ranije nego što se očekivalo, Popovič je rekao samo dve reči:

“Prilično brzo“, aludirajući na to da se utakmica igra za manje od 24 čaa, a zatim je dao najkraću moguću najavu tog susreta:

“Biće to nova utakmica, obe ekipe će se takmičiti i pokušati da pobede. Nema tu šta više da se doda“, kratak je bio Popovič.

Na konferenciji je bio prisutan i Donovan Mičel, čovek koji je Francuzima ubacio 29 poena, ali nulu u poslednjoj četvrtini.

“Nije fokus na mojoj igri. Baš me briga što sam ubacio 29 poena. Važno mi je ono što sam uradio pogrešno. Mnogo sam toga promašio, imao sam loša rešenja, grešio sam. Svi smo grešili i izgubili smo. To je to“, razočaran je bio bek Juta Džeza pa je najavio susret protiv Srbije:

“Bićemo spremni. Srbija je odigrala sjajan turnir, ali je ispala. Teško je nakon ovakvih poraza, slično je plej-ofu. Želimo da igramo, ne možemo sad samo reći – to je to. Moramo ići dalje. Bogdan igra sjajno, tu je Jokić, Micić, mislim da se tako zove, talentovan je, zatim Bjelica…“

Novinari su pitali Mičela da prokomentariše brojna otkazivanja reprezentativaca Popoviču.

“Imali smo 12 momaka koji su bili spremni da igraju. Ko nije želeo da igra, nije želeo. Znam kako se ja osećam. Za nas nije važno ko nije ovde, već ko jete, a ovde je nas 12 koji igraju za Ameriku. To je važno.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.