U trendu

Grizman želi da igra na Olimpijskim igrama u Parizu

Francuski fudbaler Antoan Grizman rekao je danas da će učiniiti sve da učestvuje na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta i da će o tome razgovarati sa upravom njegovog kluba Atletiko Madrida.

Grizman (32) bi mogao da bude jedan od trojice igrača starijih od 23 godine u sastavu olimpijske reprezentacije koju će u Parizu predvoditi selektor Tijeri Anri.

„To je nešto izuzetno, imati Igre u Parizu“, rekao je Grizman, koji bi tako ovog leta mogao da igra dva takmičenja – Evropsko prvenstvo od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj i Olimpijske igre od 26. jula do 11. avgusta.

„Razgovaraću sa čelnicima u dogledno vreme, da vidim da li će me pustiti. Znam svoje telo, imamo odlične fizioterapeute i nema problema“, dodao je Grizman u intervjuu za Mond.

Olimpijski turnir nije u kalendaru Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) i klubovi nisu u obavezi da puste svoje igrače u reprezentaciju.

U francuskoj ekipi mogao bi da bude i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape, koji je izrazio želju da učestvuje na Igrama.

Francuska je jednom bila olimpijski šampion, 1984. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.