U trendu

Hamilton: Nikada ne odustajemo

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je bilo teško pratiti Ferari u Rusiji, ali da njegova ekipa nikada nije odustala zbog čega je danas i trujumfovao u trci Formule 1 u Sočiju.

„Ekipa je obavila neverovatan posao. Stalno ide napred, uvek se trudi da bude inovativna i nikada ne odustaje. Zbog toga sam inspirisan. Današnji rezultat je neverovatan, s obzirom koliko je Ferari od starta bio brži. Bilo je teško držati se sa Ferarijem. Nismo odustali, a vozilo je bilo fantastično. Veliko hvala svima ovde i u fabrici“, rekao je Hamilton posle trke.

Hamilton je danas četvrti put pobedio u Sočiju i primakao se osvajanju šeste šampionske titule. Njega je na startu obišao vozač Ferarija Sebastijan Fetel, ali je posle odustajanja Nemca preuzeo prvo mesto i pobedio.

Pet trka pre kraja šampionata Hamilton ima 73 boda više od timskog kolege Valterija Botasa.

„Trudim se da ne razmišljam mnogo o tituli, idem trku po trku, ne želimo da se sapletemo. Svi zajedno na tome radimo, sve je teže kako sezona traje, korak po korak, moramo da nastavimo sa ovakvim nastupima i znam da će šefovi biti zadovoljni danas“, naveo je Hamilton.

Drugo mesto zauzeo je Botas.

„Početi trku sa četvrtog mesta, a završiti je na drugom – nije loše za mene, a posebno za tim. Nije pobeda, ali je i dalje prilično dobro. Imao sam dobru trku. Znao sam da imamo dobar tempo i verovao sam da možemo da pobedimo. Moramo da popravimo nastupe u kvalifikacijama, ali brzina je u redu“, rekao je on.

Vozač Ferarija Šarl Lekler je četvrtu uzastopnu trku krenuo sa pol pozicije, ali je na kraju zauzeo treće mesto.

„Makar smo konstantni. Dobro je vratiti se na podijum, šteta što nismo imali i drugo vozilo ovde. Trka je bila u redu, Mercedes je i dalje veoma brz, mnogo brži u poredjenju sa kvalifikacijama“, rekao je on.

Ferari je pre trke napravio plan da Lekler propusti Fetela, kako bi Nemac blokirao Hamiltona na startu, pa su, kada je to uspelo, iz ekipe tražili da se Lekleru vrati prva pozicija. Fetel je to odbio rekavši da timski kolega mora da mu se primakne. Na polovini trke Fetel je imao problema sa bolidom i završio je pored staze.

„Uvek verujem timu, ali taktika je bila da zaštitim prva dva mesta na kraju pravca, što se i dogodilo ali onda… Ne znam. Moram da razgovaram sa ekipom, kako bih bolje shvatio situaciju“, rekao je Lekler.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar