U trendu

Harden doneo pobedu Hjustonu, dabl-dabl Jokića

Košarkaši Hjustona pobedili su prošle noći ekipu Denvera sa 125:124 u NBA ligi, a srpski reprezentativac Nikola Jokić upisao je još jedan „dabl-dabl“ u poraženom timu.

Harden je meč završio sa 39 poena i 11 asistencija, a nedostajala su mi smao tri skoka da zabeleži 20. „tripl-dabl“ u sezoni. Najvažniji od tih 39 poena postigao je 2,4 sekunde pre kraja kada je doneo pobedu svojoj ekipi. On je uhvatio loptu ispod svog koša, pretrčao ceo teren i pogodio za pobedu svog tima.

„Tračao sam jako brzo. Osećao sam se kao Jusein Bolt“, rekao je Harden posle meča.

Njega je najbolje pratio Erik Gordon koji je postigao 18 poena.

U poraženom timu najefikasniji je bio Geri Haris sa 28 poena, što je njegov rekord karijere, dok je Vil Barton ubacio četiri poena manje.

Nikola Jokić je pravio velike probleme Hjustonu na obe strane terena, a malo mu je nedostajalo da upiše novi „tripl-dabl“. Srpski košarkaš je na terenu proveo 40 minuta i za to vreme je postigao 22 poena i upisao 13 skokova i osam uspešnih dodavanja.

Košarkaši Golden stejta pobedili su Oklahomu sa 111:95 u meču koji su obeležili jaki fizički dueli, koškanuje igrača i tehničke greške.

Klej Tompson je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 34 poena, dok je Stef Kari postigao 23. U redovima Oklahome najbolji je bio Viktor Oladipo sa 17 poena, dok su Rasel Vestbruk i Enes Karter dodali po 15.

Boston je slavio protiv Vašingtona sa 110:102.

Ajzea Tomas je propustio prethodna dva meča zbog povrede kolena, ali ga to nije omelo da bude najefikasniji u pobedničkom timu sa 25 poena. Ejveri Bredli je dodao 20 poena. Vašington je predvodio Bredli Bil sa 19 poena, dok je Džon Vol postigao 16 uz osam asistencija.

Košarkaši Indijane su pobedili Jutu sa 107:100 i tako ostali na šestom mestu u Istočnoj konferenciji. U ekipi Indijane najbolji su bili Džef Tig sa 21 i Pol Džordž sa 19 poena, dok je kod Jute najefikasniji bio Gordon Hejvord sa 38 postignutih poena.

Šarlot je slavio protiv Atlante sa 105:90, Orlando posle produžetka savladao Filadelfiju sa 112:109, dok su Los Andjeles klipersi pobedili Njujork sa 114:105.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.