U trendu

Hjong Min Son: Žrtvovali smo se za ovaj cilj, dugo sam čekao ovaj trenutak

DOHA – Kapiten fudbalske reprezentacije Južne Koreje Hjong Min Son izjavio je da je ponosan na saigrače posle plasmana u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Južna Koreja je večeras pobedila Portugaliju 2:1 u meču poslednjeg, trećeg kola grupe H na Mundijalu u Kataru. Južna Koreja je senzacionalnom pobedom protiv Portugalije izborila plasman osminu finala Mundijala, kao drugoplasirana selekcija u grupi H.

„Kako smo i očekivali, bila je ovo teška utakmica, pogotovo stoga što smo vrlo rano primili gol. Ali, nismo ni u jednom trenutku odustali, svi su se žrtvovali za ekipu. Dugo sam čekao na ovaj trenutak… Verovao sam da možemo. Kao kapiten nisam obavio dobar posao, ali saigrači su mi čuvali leđa. Mnogo sam im zahvalan i ponosan na njih. Naš je cilj bio da uđemo u osminu finala i daćemo sve od sebe na narednoj utakmici“, rekao je posle meča Hjong Min Son.

Južna Koreja će u osmini finala SP igrati sa prvoplasiranom selekcijom iz grupe G u kojoj se nalaze Brazil, Srbija, Švajcarska i Kamerun. Brazil je pre poslednjeg kola prvi u grupi sa šest bodova, dok Švajcarska ima tri. Kamerun i Srbija su osvojili po jedan bod. Večeras igraju Brazil – Kamerun i Srbija – Švajcarska.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.