U trendu

Hrvati su braća, očekujem podršku navijača

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković veruje da njegov tim, uz pomoć publike u Zagrebu, može da na pravi način parira svetskom šampionu Francuskoj na prvenstvu Evrope u Hrvatskoj.

„Nisam stekao utisak da su odigrali koliko im je bilo potrebno protiv Švedske uprkos pobedi na kraju, imali su dosta problema. Oni su realno, ne znam ni sam, koliko svetlosnih godina ispred nas, ali imaju svojih slabosti. To smo videli i pokušaćemo da pretvorimo u svoju korist. Ono što je bitno za utakmicu sa Francuskom jeste da očekujem od naše braće Hrvata da nas podrže“, rekao je Cvetković, prenosi sajt RŠ.

Srbija bi u slučaju podviga pomogla Hrvatskoj na putu do polufinala EP, a Cvetković u toj trci navija za domaćina turnira.

„Svi su svesni naše jačine u odnosu na Francusku, uradićemo sve što je do nas, da prvo spasimo svoj obraz, što je sasvim normalno. Ne bih imao ništa protiv nai da pomognemo Hrvatskoj da se plasira u polufinale kroz naš rezultat. Oni su mi bliži nego Francuzi jer su na braniku rukometa koji je stvaralački i stvara emocije. Hrvatima će dobro doći i da ih izmorimo. Ne izlazimo da odigramo samo utakmicu, već da pružimo sve od sebe“.

Neizvesno je li će, zbog zdravstvenih problema, nastupiti levo krilo Dobrivoje Marković.

Zato je spreman Nemanja Ilić, rukometaš francuskog Tuluza, naglašava da Francuzi podižu formu.

„Tako je uvek kod njih, bez obzira u kom su sastavu, zato se ne bih osvrtao na povredu En Gesana. Njima je ta utakmica bitna za polufinale, ali nema predaje što se tiče nas. Igraćemo koliko možemo u ovom trenutku. Do kraja igramo za svoju zemlju Srbiju i nas same“, zaključio je Ilić.

Utakmica 2. kola druge faze EP Srbija – Francuska igra se sutra od 18.15.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)