U trendu

Holandija u završnici do pobede protiv Senegala

Fudbaleri Holandije pobedili su večeras u Dohi selekciju Senegala sa 2:0, u utakmici prvog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Holandija je do pobede na stadionu Al Tumama došla golovima Kodija Gakpa u 84. i Devija Klasena u devetom minutu nadoknade.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo izglednih šansi na obe strane. Senegal je zapretio u 25. minutu, kada je udarac Ismaile Sara glavom blokirao Virdžil van Dajk.

Holandija je najbolju priliku u prvom delu imala u 40. minutu, kada je sa ivice šesnaesterca preko gola šutirao Stiven Bergojs.

Prvu šansu u drugom poluvremenu Holandija je imala u 53. minutu, nakon što je glavom preko gola šutirao Van Dajk.

Usledila je bolja igra Senegala, koji je bio bilizu gola u 65. minutu, kada je udarac Bulaje Dije odbranio golman Andris Nopert.

Afrička selekcija je najbolju priliku za vodjstvo imala osam minuta kasnije, nakon što je sa ivice kaznenog prostora šutirao Idrisa Gaj, ali je i ovog puta siguran bio Nopert.

Holandija do prednosti dolazi u 84. minutu. Frenki de Jong je poslao loptu u šesnaesterac, a u prostor se odlično ubacio Gakpo, koji glavom postiže gol.

U devetom minutu nadoknade drugi gol na meču postiže Klasen, nakon što je došao do odbijene lopte posle udarca Memfisa Depaja.

Posle prvog kola u Grupi A Ekvador i Holandija imaju po tri boda, dok su Senegal i Katar bez bodova.

U drugom kolu Holandija igra protiv Ekvadora, a Senegal protiv Katara. Mečevi su na programu 25. novembra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar