U trendu

Hrvati negoduju: Izbacite Zvezdu iz Evrolige (video)

„Navijači Crvene zvezde uoči utakmice protiv grčkog Panatinaikosa… opet su razvili sramotnu zastavu sa Vukovarom na srpskoj trobojnici. Ali ovaj put otišli su korak dalje sa gnusnim provokacijama“, piše hrvatski portal 24sata.

Ovaj medij traži od Evrolige da kazni Zvezdu:

„Evroliga već tradicionalno okreće glavu od odvratnih provokacija Zvezdinih Delija kojima nije strano veličanje četničkih popova i zločinaca. Srpski mediji pišu da zastavu s ćiriličnim natpisom Vukovar na trobojnici nose dečki iz Beograda, a ne kako su mnogi mislili navijači Zvezde iz Vukovara, kojih sigurno ima. I to nije sporno. Sporan je transparent i sistematsko izrugivanje Gradu heroju i svemu što je pretrpeo u srbočetničkom razaranju u Domovinskom ratu. Isti transparent pojavio se nekoliko puta i na nogometnim utakmicama srpske reprezentacije“, piše na sajtu i nastavlja:

„U veljači (februaru) prošle godine Zvezdini navijači pevali su četničku himnu ‘Od Topole pa do Ravne gore’, veličali su zločinačkog popa Đujića kao i pokojnog Zdravka Tolimira, ratnog zločinca koji nije dočekao pravdu, već je umro u Hagu iza rešetaka.  Tolimir je bio general vojske Republike Srpske i desna ruka još jednog ratnog zločinca Ratka Mladića. Momčilo Đujić bio je zloglasni četnički vojvoda iz Drugog svetskog rata odgovoran za masovne pokolje hrvatskog civilnog stanovništva u Dalmaciji. Nakon rata kukavički je pobegao u SAD gde je i umro 1999. godine“.

Sličnu poruku i komentar ima i zagrebački „Jutarnji list“.

„Delije su ovog puta otišle i korak dalje te razvile i veliki transparent na kojoj je ‘čuveni tenk iz Vukovara’, kako su o tome pisali tamošnji mediji. Kasnije su pokušali transparent objasniti kao da je ‘Zvezdina mašina proradila’. Nije ovo prvi put da se navijači Zvezde na tribinama izruguju Gradu heroju, a samo je pitanje koliko će dugo vođstvo Evrolige zatvarati oči pred ovakvim scenama i provokacijama“, piše zagrebački list.

„Večernji list“ se nadovezao: „Sramotno! Opet provokacija iz Beograda“.

„Ovo nije prvi put da beogradski navijači provociraju, ali Evroliga, nažalost, zatvara oči pred tim. Da li je konačno došlo vreme da se kazne ovakvi ispadi?“, pita se komentator ovog lista.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.