U trendu

Još jedan rulet: Hrvatska posle penala do četvrtfinala Svetskog prvenstva

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je večeras u Nižnjem Novgorodu pobedila reprezentaciju Danske posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca.

Posle regularnih 90 minuta i produžetaka rezultat je bio nerešen 1:1, pa je odluka o pobedniku rešena posle penal serije, koja je pripala Hrvatskoj sa 3:2.

Danska je povela golom Matijasa Jorgensena u prvom minutu, da bi izjednačenje doneo Mario Mandžukić u četvrtom.

Hrvatska će igrati 7. jula u četvrtfinalu protiv Rusije, koja je takodje posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca eliminisala Španiju.

Utakmica u Nižnjem Novgorodu počela je veoma uzbudljivo. Već posle 57 sekundi vidjen je prvi gol na utakmici, i to posle gužve u šesnaestercu Hrvatske, a najbolje se u njoj snašao Matijas Jorgensen, koji je uz dosta sreće loptu prosledio u mrežu Danijela Subašića.

Samo tri minuta kasnije Hrvatska je uspela da dodje do izjednačenja, a kao i kod prvog gola, odbrana je konfuzno reagovala. Lopta je posle greške jednog defanzivca Danske došla do Mandžukića koji je iz prve šutirao i savladao Kaspera Šmajhela.

U nastavku prvog poluvremena Hrvatska je imala blagu inicijativu, medjutim, ništa od toga nije donelo rezultat.

Drugi deo utakmice protekao je u laganom ritmu, borba se uglavnom vodila na sredini terena, a oba tima su uglavnom bila koncentrisana na odbranu svog gola.

Meč je otišao u produžetke, a tek je u 117. minutu vidjeno uzbudjenje. Ante Rebić je prošao golmana Šmajhela i u trenutku kada je trebalo da šutira, startovao je Jorgensen.

Odgovornost za izvodjenje jedanaesterca preuzeo je Luka Modrić, medjutim, Šmajhel je „pročitao“ kapitena hrvatske reprezentacije i odbranio mu šut u donji levi ugao svog gola.

Kao i prvi današnji meč osmine finala izmedju Rusije i Španije, tako je duel izmedju Hrvatske i Danske završen posle penal serije.

Sigurni izvodjači jedanaesteraca za Dansku bili su Simon Kjer, Mikael Kron-Deli,  dok je Subašić odbranio šut Kristijanu Eriksenu u prvoj seriji, Laseu Šeneu u četvrtoj i Nikolaiju Jorgensenu u petoj.

S druge strane penale za Hrvatsku su realizovali Andrej Kramarić, Luka Modrić i Ivan Rakitić, a Šmajhel je odbranio šuteve Milana Badelja i Josipa Pivarića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.