U trendu

Hrvatski mediji: Srbija dominira, ovo što radi Bogdanović nije niko 25 godina

Hrvatske reprezentacije nema na Mundobasketu u Kini. Pravila FIBA i termini odigravanja utakmica su koštali su učešća kako Hrvatsku tako i druge ekipe, pre svih Sloveniju, kao aktuelnog prvaka Evrope. Ali, dešavanja sa SP se i te kako prate u susednoj državi.

Posle petog takmičarskog dana, glavna vest iz Kine na najuticajnijim hrvatskim portalima je pobeda čete Saše Đorđevića nad Italijom, kao i fantastična igra Bogdana Bogdanovića, kojeg je FIBA istakla kao jednog od junaka dana.

Hrvatski portal „Jutarnji“ objavio je tekst pod naslovom „Srbija nastavila s dominacijom: Razbijena i reprezentacija koja je izbacila Hrvatsku, Đorđevićevoj momčadi otvoren put do polufinala“.

U tekstu autor podseća: „Italijani su u kvalifikacijama za SP bili u grupi s Hrvatskom i ostali ispred reprezentacije koju su vodili Ivica Skelin i Dražen Anzulović“.

„Indeks“ ističe sjajnu Bogdanovu igru i podseća da takvu partiju niko nije pružio poslednjih 25 godina, pod naslovom „Bogdanović u pobjedi Srbije nad Italijom uspio što nitko nije od 1994. godine“.

U nastavku dodaju: „FIBA je ubrzo nakon utakmice saopštila da je Bogdanović prvi igrač koji je na jednoj utakmici SP ubeležio najmanje 30 poena, pet asistencija i pet ukradenih lopti još od svetske smotre u Kanadi 1994. godine“.

Portal televizije HRT je takođe pisao o našim košarkašima, koji su, kako kažu, „lako izašli na kraj sa Italijom“.

Fantastičan start i odlična igra izabranika Saše Đorđevića nikoga iz sveta košarke ne ostavlja ravnodušnim. Tako je na bravure momaka u plavom reagovao i hrvatski reprezentativac Rok Stipčević, koje je na Tviteru napisao:

„Ova Srbija je jedna od najboljih, ako ne i najbolja evropska reprezentacija u poslednjih 20-25 godina. Tačka“

(Sputnjik).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.