U trendu

Hrvatski rukometaš Denis Tot preminuo u Skoplju

 Hrvatski rukometaš Denis Tot preminuo je danas u 27. godini u Skoplju od posledica srčanog zastoja, prenela je Hina.

Tot je u četvrtak u ranim jutarnjim satima doveden u skopsku Kliniku za anesteziju, reanimaciju i intenzivno lečenje, u kritičnom stanju, bez svesti, a lekari su uspeli da ga reanimiraju i potom stave u veštačku komu.

Nakon što je primljen u bolnicu, proširila se verzija priče po kojoj je rukometaš skopskog Butela brutalno pretučen u jednom noćnom klubu u Skoplju i da je u klinku doveden sa brojnim povredama. Tu informaciju kasnije je demantovalo tamošnje Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava javnost da je juče (7.4. 2022.) u 4.11. iz Kliničkog centra dojavljeno policiji da im je D.T dovezen bez svesti, bez vidljivih tragova nasilja, kao i da mu je odmah ukazana lekarska pomoć. Policijska uprava u Skoplju preduzima mere kako bi rasvetlila slučaj i o tome ćemo na odgovarajući način obavestiti javnost“, navodi se u saopštenju makedonskog MUP-a.

Tot je rodjen u Djakovu, gde je započeo rukometnu karijeru i tamo je igrao do 2015. godine, kada je prešao u španski Ademar Leon.

Nakon sezone u Španiji igrao je za hrvatske ekipe Poreč i Bjelovar, a zatim je nastupao za austrijski Bruk.

Posle napuštanja tog kluba dve sezone je igrao za makedonski Ohrid, da bi potom prešao u skopski Butel, klub koji se trenutno nalazi iza Eurofarm Pelistera i Vardara na tabeli makedonskog prvenstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.