I Konor Mekgregor ‘udario’ na Novaka Đokovića: „Saberi se“

Novak Đoković se ovoga puta našao na meti kritika sportiste koji nije iz sveta tenisa: Konor Mekgregor, jedan od najpoznatijih boraca Ultimajt fajt šampionata (UFC) rešio je da se oglasi kada je video da „postoje neki nezadovoljni teniseri uslovima karantina u Australiji“.

Imajući u vidu da je upravo Nole, želeći da pomogne kolegama, predložio da se poprave uslovi za 72 aktera „belog sporta“ koji, iako zdravi, moraju da dve nedelje provedu isključivo u hotelskim sobama jer su, ispostavilo se, doputovali avionima u kojima je neko od drugih putnika/članova posade bio inficiran SARS-CoV-2 tipom koronavirusa, čuveni irski borac kao da se obraćao Novaku u svom nastupu.

„Stvarno me je začudilo da su se neki teniseri pobunili (u aktuelnoj situaciji). Treba malo da se presaberemo, znate. Jer, mnogo toga se dešava. Mnogo je i rizika. Dužnost je svakog na ovoj planeti Zemlji da uradi šta može“, počeo je Mekgregor razgovor za emisiju „Projekat“ australijskog Kanala 10.

Tome je odmah dodao sledeće:

„Oni (teniseri) bi trebalo da raširenih ruku prihvate činjenicu da su u dvonedeljnom ‘lokdaunu’ da bi mogli da se nadmeću na tako prestižnom teniskom turniru, ili bili kom drugom nadmetanju!“, istakao je čuveni Irac.

Na kraju je zaključio sledećim rečima:

„Apelovao bih na tenisere da se saberu i da prihvate i budu srećni što mogu da se takmiče. Ljudi ne mogu da idu na posao, deca čak ne mogu u škole, a profesionalni sportisti se bune zbog malo izolacije? Ma, dajte, ljudi…“, istakao je Konor Mekgregor.

Podsetimo, Novak Đoković uputio je juče otvoreno pismo javnosti u nameri da iznese svoju stranu priče o ‘posebnim zahtevima’ tokom boravka u Australiji, u kojem je, između ostalog, istakao da je sve to uradio kako bi pomogao drugim teniserima i omogućio im normalnije uslove za pripremu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.