U trendu

I to se dogodilo: Federer nahvalio Đokovića kao nikada pre

Švajcarski teniser Rodžer Federer prokomentarisao je nedavno završen turnir na Rolan Garosu u Parizu i epsku pobedu Novaka Đokovića nad Stefanosom Cicipasom.

Najpre je Đoković u petak od 0:1 protiv Rafe Nadala preokrenuo do 3:1, a onda od 0:2 protiv Cicipasa stigao do 3:2 i podigao Kup Musketara, drugi put u karijeri.

Federer je možda mogao da se nađe u finalu da nije bez borbe predao meč osmine finala sa Mateom Beretinijem. Rodžer trenutno igra na turniru u Haleu, na kom je u prvom kolu savladao Ilju Ivaškog sa 7:6 i 7:5.

„Lepo je vratiti se ovde, volim da igram u Haleu. Vratio sam se na šljaci, igrao na tvrdoj podlozi, sada na travi. Nisam igrao baš mnogo na travi u skorije vreme. Naravno da pratim i ostale igrače, a razočaran sam što ovde nema navijača. Trava ne može da se poredi sa šljakom. Kraće su razmene. Morate da budete agresivni. Odigrao sam izvrstan taj-brejk. Dobro sam i servirao. Moglo je da bude i bolje, ali sam zadovoljan svojom igrom. Leđa su mi dobro, ja sam ok i moram da pazim na svoje noge. Potrebni su mi mečevi i to je najvažnije u ovom trenutku“, rekao je Federer posle meča sa Belorusem.

Pored toga je prokomentarisao i nedavna dešavanja na Rolan Garosu kada je Đoković od 0:1 protiv Rafe Nadala preokrenuo do 3:1, a onda od 0:2 protiv Cicipasa preokrenuo na 3:2 i uzeo titulu.

„Način na koji se Novak Đoković vratio protiv Stefanosa Cicipasa je bio zapanjujuć. Čak i polufinale sa Rafaelom Nadalom, tu je bilo neverovatnih razmena“, kaže Federer.

Osvrnuo se i na borbu za priznanje najboljeg u istoriji tenisa, gde Đoković ima šansu da prestigne i Rafu i Rodžera do kraja sezone.

„Dok god igramo, sve je moguće“, tvrdi Federer.

Švajcarac će ove godine probati da osvoji Vimbldon i Olimpijske igre, a za ta dva se sprema duže od godinu dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar