U trendu

Idemo, „večiti“! Partizan večeras u Bernu, Zvezda čeka BATE

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana večeras igraju protiv BATE-a, odnosno Jang Bojsa, na startu Lige Evrope sa željom da na dostajan način reprezentuju srpski fudbal na međunarodnoj sceni najmanje do kraja jeseni.

Večiti prvi put zajedno skupljaju bodove u grupnoj fazi Lige Evrope, ali ne skrivaju da se neće zadovoljiti samim plasmanom, već će pokušati zimu da provedu u evropskom snu.

Prvi na teren izlazi Partizan od 19 sati u Bernu ekipi Jang Bojsa, trenutno lideru švajcarskog šampionata.

Crno-beli su redovni učesnici po grupama UEFA takmičenja, ali je isto tako i Jang Bojs sa bivšim Partizanovim đakom Miralemom Sulejmanijem, što je podsetio trener Miroslav Đukić uz reči da njegov tim gde god da igra ide na pobedu.

„Očekuje nas ozbiljan zadatak. Jang Bojs je ozbiljna ekipa, agresivni su, fizički i tehnički jaki, ali mi smo Partizan i idemo da osvojimo tri boda u gostima. Remi u Bernu je solidan rezultat, ali ne kalkulišemo, nećemo da se branimo, idemo tamo da ostvarimo ono što želimo“, rekao je Đukić u najavi meča B grupe u kojoj su još kijevski Dinamo i albanski Skenderbeg.

Dva sata kasnije, a deceniju od poslednjeg nastupa u Ligu Evrope, fudbaleri Crvene zvezde pred krcatim stadionom Rajko Mitić dočekuju BATE iz Borisova.

Beloruski prvak nakon dve godine ponovo je Beogradu, kada je eliminisao Partizan za mesto u Ligi šampiona, u praktično neizmenjenom sastavu.

Zvezdaška javnost protiv tima čiji su članovi Srbi Mirko Ivanić i Nemanja Milunović priželjkuje prvi trijumf u LE još od 2005. kada je Roma poražena 3:1.

„Da li je došlo vreme za prvu pobedu posle Rome? Voleo bih da me to pitate posle utakmice. Radimo na tome da se ponovi takav rezultat“, optimista je trener crveno-belih Vladan Milojević.

Interesantno da je poslednji gol u LE za Zvezdu dao Nenad Milijaš velikanu Bajernu pre deceniju, a on je i sada u sastavu.

U okviru iste H grupe je prvi favorit Arsenal i nemački Keln.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.