U trendu

Kanga i Katai za nova tri boda Zvezde protiv Genta (video)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras Gent 2:1 (1:1) u utakmici trećeg kola L grupe Lige Evrope.

Strelci za crveno-bele bili su Gelor Kanga u 13. i Aleksandar Katai u 59. minutu iz slobodnog udarca, dok je jedini gol za belgijski tim postigao Vadis Ođija-Ofoe u 31. minutu, mada je lopta na putu do mreže zakačila Miloša Degeneka, promenila smer i prevarila Milana Borjana.

U drugom meču grupe Hofenhajm je savladao Liberec 5:0.

Hofenhajm vodi na tabeli sa devet bodova, Zvezda ima šest, Liberec tri, a Gent je bez bodova.

U narednom kolu, 24. novembra, Zvezda gostuje Gentu, a Liberec dočekuje Hofenhajm.

Ivanić: Za korak smo bliže cilju

Fudbaler Crvene zvezde Mirko Ivanić izjavio je da je pobeda protiv Genta (2:1) korak bliže cilju – evropskom proleću.

„Imao sam dve ili tri dobre šanse. Nisam bio koncentrisan, mogao sam bolje da reagujem i krivo mi je zbog toga. Najvažnije je što smo pobedli i što se te dve šanse na kraju „ne osete“. Ne možemo reći da smo sve odradili, odigrali smo tri utakmice i mislim da ima još dosta da se igra. Za korak smo bliži cilju, ali mislim da će do kraja biti neizvesno zato što su i Gent i Liberec dobre ekipe, bez obzira što smo pobedili oba tima rezultatima 5:1 i 2:1, ima tu još dosta da se igra. Moramo da razmišljamo utakmicu po utakmicu jer će do samog kraja biti neizvesno“, rekao je Ivanić na konferenciji za medije.

Vojvođanska veza Katai-Ivanić sarađuje sjajno ove sezone, a Ivanić ističe da je tajna u tome što se dugo poznaju.

„Prošli smo istu školu fudbala, zbog toga se možda i tako dobro slažemo kako na terenu tako i van njega. On je zaista fenomenalan igrač i ne slaže se dobro samo sa mnom već i sa celim timom. Odlično se uklopio u ekipu, mnogo nam znači kao i ostali fudbaleri. Nadam se da ćemo odličnu saradnju nastaviti i u budućnosti“.

Uporedio je Ivanić za ekipe Genta i Libereca i dodao da ništa još uvek nije gotovo.

„Gent je bolja ekipa od Libereca. Kada smo imali video analizu i kada smo se spremali za Slovan, mogu reći da smo se iznenadili kako je Liberec pobedio Gent. Po svim šansama i statistikama Gent je bio bolja ekipa. To je za nas bilo veliko iznenađenje, jer je reč o zaista fantastičnoj ekipi bez obzira što nemaju nijedan bod, to zavarava ljude u Srbiji. Videlo se i danas koliko su oni kvalitetni. Ovo je zaista ogromna pobeda za naš klub. Treba ovim putem da nastavimo i da budemo ponosni na sve do sada urađeno, kao i da ostanemo samo na ovome“, poručio je Ivanić.

Milošević: Nedostajao nam je Stanković

Teška pobeda, očekivali smo da će biti zahtevna utakmica, a Gent je pokazao da je dobra ekipa, rekao je pomoćni trener fudbalera Crvene zvezde Nebojša Milošević posle pobede protiv Genta (2:1).

„Individualno su moćni, brzi, dobri u tranziciji i osvajanju prostora. To smo i očekivali i za to smo se pripremali. Nedostajao nam je Stanković kao šef stručnog štaba da zadržimo stabilnost, iskontrolišemo visok ritam i tempo utakmice. Prenosim i njegove čestitke igračima koji su pokazali da sa ponosom nose dres Crvene zvezde. Kroz lavovsku i rovovsku borbu smo stigli do tri boda“, rekao je Milošević na konferenciji za medije.

Sa zadovoljstvom možemo da imamo predah do sutrašnjeg treninga, dodao je on.

„Hvala i navijačima, koji iako danas nisu bili fizički prisutni, kroz koreografiju na severu i opštu podršku tokom prethodnih dana su pokazali da su uvek uz nas. Kad svi dišemo istim plućima, onda ostvarujemo naše ciljeve. Lepo je biti deo crveno-bele porodice, jer početkom novembra imamo šest bodova u Ligi Evrope, prvi smo u prvenstvu i sve je u našim rukama „, istakao je Milošević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.