U trendu

Ignjatović i Vukićević: Da što bolje predstavimo Srbiju

BEOGRAD – Srpska skijašica Nevena Ignjatović i skijaš Marko Vukićević, jedini predstavnici Srbije na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, najavili su danas da će dati sve od sebe da što bolje predstave zemlju i ostvare pozitivan rezultat.

Ignjatovićeva je nedavno imala peh, odnosno pad na trci u Kortini, dobro se oporavlja, ali će put Pekinga krenuti tek za sedam dana jer su njene trke na programu polovinom februara, 15. i 17.

„Daćemo sve od sebe, naravno teško je davati prognoze, pre ove povrede želja mi je bila plasman u Top 7 u alpskoj kombinaciji, ali sada će sve zavisiti od staze. Svi ćemo imati iste uslove, nadam se i dobrom startnoim broju i verujem u dobar rezultat“, izjavila je Ignjatovićeva na konferenciji za medije, kojoj će ove Igre biti četvrte u karijeri, a najbolji rezultat joj je 14. mesto na prethodni u Pjongčangu.

Planirano je bilo da Ignjatovićeva učestvuje u tri discipline – spust, alpska kombinacija i superveleslalom, ali se od njega odustalo posle povrede.

Vukićeviću će igre u Pekingu biti treće u karijeri, njegova glavna disciplina je sput,a u Pjongčangu je zauzeo 25. mesto u kombinaciji.

On već danas putuje za Peking i nosiće zastavu Srbije na svečanoim otvaranju.

„Srećan sam što mogu opet da idem na Igre jer sam prethodne dve godine kuburio sa povredom. Znam da ćemo predstavljati Srbiju na najbolji način i da ćemo ostaviti srce na stazi“, istakao je Vukićević.

Predsednik OKS Božidar Maljković poželeo je sreću srpskim takmičarima.

„Želim im mnogo uspeha na njihovim četvrtim, odnosno trećim ZOI, siguran sam da će dati sve od sebe i verujem da ćemo svi biti zadovoljni njihovim rezultatima“, rekao je Maljković.

Zimske olimpijske igre u Pekingu održaće se od 4. do 20. februara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar