U trendu

Istorija koje će se ATP stideti: Svrgavaju Novaka, a Federer i Serena se brišu sa liste

Rodžer Federer i Serena Vilijams nestaće sa ATP I VTA liste zbog odluke ATP-a da ukine bodove sa Vimbldona. Švajcarac i Amerikanka imaju zamrznute bodove koji ističu u julu, a pritom neće moći da brane prošlogodišnje.

Odluka Asocijacije teniskih profesionalaca da ukine bodove osvojene na Vimbldonu napraviće istorijsku godinu u tenisu i to u izuzetno negativnom smislu.

ATP je kao odgovor na zabranu učešća ruskih i beloruskih sportista na prestižnom Grend slemu objavio da će ukinuti bodove sa tog turnira, a samim tim teniseri i teniserke neće moći da brane bodove koje su prethodno stekli 2021. godine.

Odluka će najpre pogoditi Novaka Đokovića koji više neće biti prvi teniser sveta, ali još veći presedan napraviće se u slučaju Rodžera Federera i Serene Vilijams koji će nestati sa ATP I VTA liste.

Proslavljeni Švajcarac od prethodne godine trebalo bi da brani 360 bodova, koji će mu se sada samo obrisati i u slučaju da igra na Vimbldonu što prethodno nije planirao zbog povrede.

Takođe, 11. jula ističe zamrzavanje bodova sa Vimbldona iz 2019. godine koji će se računati do tog datuma jer zbog odluke donete tokom pandemije korona virusa.

Slavni Rodžer 2019. igrao je finale protiv Đokovića i zaradio 600 bodova.

Federer će izgubiti blizu 1.000 bodova, a to će ga ukloniti sa ATP liste na kojoj je sada 46. igrač sveta.

Serena Vilijams trenutno je 246. na svetu i pored odluke da nastupi na Vimbldonu takođe će nestati sa VTA liste.
ATP je uspela da dve legende belog sporta izbaci sa liste uprkos istorijskim stranicama koje su ispisali reketom i lopticom.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar