U trendu

Ivana Španović otkrila kada će završiti karijeru (foto)

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović objavila da planira da svoju briijantnu karijeru završi na Svetskom dvoranskom prvenstvu 2022. godine u beogradskoj Areni. Ipak, pre toga je sebi postavila jasan cilj – osvajanje zlatne olimpijske medalje u Tokiju.

Beograd će biti domaćin Svetskog dvoranskog prvenstvo u atletici 2022. godine, a jedna od najvećih zvezda tog takmičenja biće i naša Ivana Španović.

O planovima za Olimpijadu i snu o zlatu Ivana je za Radio Beograd rekla:

– Videla sam sebe na najvišem stepeniku i na prethodnim Igrama u Riju, ali definitivno je manjkalo sreće ili nije bilo vreme i nije bio trenutak da se baš ja okitim lovorovim venčićem tamo. U svakom slučaju, posle toga sam nastavila sa još posvećenijim radom i mislim da bi Tokio trebalo da bude definitivno moj zenit gde bi sve što posedujem, umem, znam, želim , trebalo da izrazim na najbolji mogući način u tom momentu, a svakako da sam motivisana, inspirisana, jer ću imati još veću konkurenciju nego u Riju – rekla je Španovićeva i otkrila planove za kraj karijere u kojoj se okitila, između ostalog, sa tri evropska i jednim svetskim zlatom, osvojenim na dvoranskim prvestvima.

– Sve to pridaje veći značaj svakom mom treningu na putu do ostvarenja cilja. A posle Tokija, sledi Svetsko dvoransko prvenstvo u beogradskoj Areni i moj ogromna želja jeste da to upravo, pred svojom publikom, bude takmičenje na kome ću da spustim zavesu na svoju karijeru u skoku udalj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.