U trendu

Ivana Španović treća u Karlsrueu

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je danas treće mesto na mitingu u nemačkom Karlsrueu skokom od šest metara i 61 centimetra.

I pored toga što je Španovićeva imala samo jedan ispravan skok, trener Goran Obradović nije bio nimalo uznemiren i razočaran nastupom svoje pulenke.

„Letela je Ivana daleko večeras, ali nažalost sve su to skokovi bili sa minimalnim prestupom. Nije se najbolje snašla na podlozi od dasaka, ipak rezultat od 6,61 je sasvim solidan za početak sezone. Za tri dana nas očekuje takmičenje u Diseldorfu i nova prilika za još bolji rezultat“, rekao je Obradović.

Trijumfovala je Nemica Malaika Mihambo, koja je zabeležila skok od 6,72 metra, što je ujedno i vodeći rezultat na svetskim rang listama. Drugo mesto osvojila je njena zemljakinja Sostene Mogenara skokom od 6,70 metara.

Najbolje skakačice u dalj imale su poteškoća na zaletištu u Karlsrueu, pa je tako olimpijska šampionka Tijana Bartoleta bila je daleko ispod svojih mogućnosti. Amerikanka je zabeležila skromnih 6,16 metara i zauzela je osmu poziciju.

Ivana Španović će nakon mitinga u Karlsrueu učestvovati i na mitinzima u Diseldorfu, Beogradu i Glazovu, što će joj biti priprema za Svetsko dvoransko prvenstvo koje je na programu početkom marta u Birmingemu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar