U trendu

Ivanišević: Đoković uradio nešto neverovatno, čast mi je što sam njegov trener

MELBURN – Trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, izjavio je danas da je srpski teniser ostvario neverovatan uspeh trijumfom nad Grkom Stefanosom Cicipasem u finalu Australijan opena.

Đoković je danas po deseti put u karijeri osvojio Australijan open, pošto je u finalu pobedio Cicipasa 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5). Srpski teniser je trijumfom u Melburnu stigao do 22. grend slem trofeja u karijeri.

„Ovo što je Novak je neverovatno. Danas je igrao i dobro i loše. Ja se ne ljutim kada Đoković viče na mene dokle god on pobeđuje. Ja sam u redu šta god on da priča ili viče“, rekao je Ivanišević u Melburnu.

On je istakao da je bio impresioniranim forhendom srpskog tenisera na meču sa Cicipasom.

„Međutim, kada se povredio morao je da igra agresivnije i tada je forhend zablistao. Đoković ostaje na vrhu svetske liste još nekoliko godina. Sigurno još 2,3 godine. Ovo je njegov teren“, dodao je hrvatski trener.

Đoković je po završetku meča prišao boksu gde je bio smešten njegov tim, a onda je zaplakao.

„Đoković je pustio emocije kada je prišao našem boksu. To je bilo vrlo emotivno za sve nas. Kada je Đoković počeo da plače tada je pustio iz sebe sve ono što je danima gutao u sebi. Uradio je nešto neverovatno, on je sa drugog sveta. Kao čovek koji je već 30 i više godina u tenisu ja sam zadivljen… Meni je čast što sam trener Novaka Đokovića“, istakao je Ivanišević.

On je naveo da je ovaj Australijan open po mnogo čemu poseban zbog svega što se dešavalo.

„Đoković je dosta vremena proveo u autu, pošto je išao od terapije do terapije. Proveo je više vremena u autu nego za prethodnih 15 godina. Najviše se plašio Grigora Dimitrova, ali je na kraju pobedio sve protivnike“, zaključio je Ivanišević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar