U trendu

Ivović: Uvukli su nas u lavirint

GDANJSK – Odbojkaš Srbije Marko Ivović rekao je ekipa nije odigrala na svom nivou protiv Turske i da takav pristup ne bi smeo da se ponavlja.

Aktuelni šampioni Evrope sinoć su u Gdanjsku u osmini finala EP posle velike borbe i preokreta pobedili Tursku 3:2 (25:18, 22:25, 22:25, 25:23, 15:12).

„U prvom setu je bio jako dobar pristup, igrlai smo veoma dobro, nismo i mm odzolili a igraju svoju igru. Posle prvog seta se sve okrenulo, sve smo im dozolili, uvukli su nas u lavirint iz kog nismo imali izlaz. Sa druge, strane mi nismo odigrali na svom nivou i to je najveća greška. Dobro je da smo se na kraju izvukli i da se ovakve stvari neće ponavljati“, rekao je Ivović posle meča u izjavi za OS S.

Korektor Srbije Dražen Luburić istakao je da je reprezentacija pokazala karakter i smatra da će igrati sve bolje i bolje u nastavku takmičenja.

„Kroz godine turska odbojka je mnogo napredovala i dosta se ulaže u nju. Iz ovakvih utakmica se vidi naš kvalitet. Pokazali smo karakter, sve će doći na svoje kako takmičenje bude dalje odmicalo. Mislim da ćemo igrati sve bolje, ali ovakve stvari se ipak moraju proći na prvenstvima“, rekao je Luburić.

Srbija će u četvrfinalu igrati protiv Holandije sutra od 17.30 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.