U trendu

Jokić obara rekorde, a trener ga kritikuje (video)

Nikola Jokić je nastavio da pomera granice i novim tripl-dablom ispisao stranice košarkaške istorije, ali njegovog trenera to nije mnogo zanimalo.

Iako Denver nije pobedio Sakramento, srpski centar je ubacio 26 poena, 11 skokova i 12 asistencija.

On je time postao igrač sa najviše tripl-dablova u istoriji svoje franšize, pošto je prestigao čuvenog Lafajeta Feta Levera.

„Džokeru, čestitam ti na venčanju, nečemu van terena, ali i na onome što si uradio na terenu. Iako sam ja bio rekorder u istoriji Denvera, bio sam i tvoj najveći navijač kod obaranja mog rekorda“, rekao je Fet Lever.

Nikola je protiv Kingsa upisao 44. tripl-dabl u karijeri u svojoj šestoj sezoni u ligi.

To ga nije samo prebacilo iznad Levera na Denverovoj listi, već i na večnoj, pa je sada deveti po broju ostvarenih tripl-dablova, iza Oskara Robertsona (181), Rasela Vestbruka (149), Medžika Džonsona (138), Džeojsona Kida (107), Lebrona Džejmsa (94), Vilta Čembrlejna (78), Lerija Birda (59) i Džejmsa Hardena (46).
Uz ovu statistiku potrebno je istaći da je centar iz Sombora imao i neverovatnih deset izgubljenih lopti, odnosno nezvanični kvadripl-dabl.

To je od 2010. godine pošlo za rukom samo još nekolicini igrača – pet puta Raselu Vestbruku, tri puta Džejmsu Hardenu i po jedanput Lebronu Džejmsu i Blejku Grifinu.

Nikola je imao deset od ukupno 19 izgubljenih lopti svoje ekipe, a trener Majkl Meloun posle meča nije mnogo mario za tripl-dablom…

„Imali smo previše izgubljenih lopti, zahvaljujući čemu su oni postigli veliki broj poena. Nikola je imao deset izgubljenih lopti, a to je nedopustivo. On je odličan igrač, imao je tripl-dabl, ali ovo ne sme da se dešava“, rekao je Meloun.

Šta je najveći problem Grumenja trenutno se ne može jasno utvrditi, ali rezultati koje ta ekipa beleži nisu za pohvalu, štaviše.

Tim iz Kolorada, koji je prošle sezone igrao finale Zapada, u prva četiri meča ima čak tri poraza – i to dva od Sakramento Kingsa, ekipe koja je bila autsajder.

U ta četiri meča Nikola Jokić igra sjajno, pa za sada ima čak tri tripl-dabla, dok mu je četvrti izmakao protiv Los Anđeles Klipersa za jedan skok.

„Možemo da budemo čvršći, jer je trenutno lako igrati protiv nas. Kingsi imaju sve, igrali smo već dva puta sa njima. Klipersi i Hjuston su postizali isto lake poene, moramo da bolje branimo jedan na jedan, da iskoristimo i faulove ako nismo u bonusu, ako nismo koncentrisani na igrača kog pokrivamo. Samo takvo koncentrisanje na utakmicu će nam pomoći“, rekao je Jokić posle novog neuspeha.

Njegova ovogodišnja statistika, doduše na jako malom uzorku, iznosi 24,5 poena, 11,8 skokova i 13,5 asistencija – sve to uz nestvarnih 62,5 odsto iz igre, ali i užasnih šest izgubljenih lopti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.