U trendu

Jović: Engleska je favorit, ali pokazaćemo karakter

BANJSKA BISTRICA – Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Jović izjavio je da Engleska favorit u predstojećem meču drugog kola na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj.

Srbija je u prvom kolu odigrala nerešeno 2:2 sa Izraelom, dok je Engleska pobedila Austriju 2:0.

„Možda se ovde nalazimo u podređenom pložaju, jer sve selekcije su igrale kvalifikacione turnire još u martu, a mi zbog situacije u Ukrajini, u prvoj polovini juna. I dok su ostale selekcije više od tri meseca provele u pripremi za završni turnir, mi smo pre deset, dvanaest dana odigrali poslednji meč u Holandiji. Možda smo zbog svega malo hendikepirani u odnosu na ostale ekipe, ali to nije alibi. Igrači imaju dovoljno samopouzdanja, veruju u grupu, veruju u tim, veruju u ono što radimo“, rekao je Jović.

On je dodao da će reprezentacija „u svakoj utakmici pokazati karakter“.

„…kao što je bio slučaj i protiv Izraela kada smo postigli gol u poslednjim trenucima meča. Došli smo do boda koji će nam sigurno mnogo značiti u nastavku takmičenja. Dolazak ovde i plasman među osam najboljih u Evropi znači mnogo. Engleska je ovde favorit, kao što je to bila Holandija na svom terenu. Mislim da mi protiv favorita uvek dobro igramo i neki poseban motiv igračima u takvim duelima nije potreban“, rekao je Jović.

Naša selekcija će u poslednjem kolu igrati protiv Austrije.

„Razmišljamo o svemu. Ono što je važno jeste da su momci dobri, veoma posvećeni, odgovorni u izvršavanju obaveza. Javnost u Srbiji mora da zna da dajemo poslednji atom snage u svakoj utakmici i da stalno tražimo te neke dopunske izvore energije koji će nam biti potrebni za narednog protivnika“, istakao je selektor Srbije.

Srpski fudbaler Marko Lazetić izjavio je da će on i njegovi saigrači dati sve od sebe.

„Na meni je da dam svoj maksimum i pomognem ekipi da ostvari cilj. Naravno da su oni u povoljnijem položaju, umorniji smo od ostalih selekcija, ali ne tražimo izgovore. Hoćemo da damo sve od sebe, želimo pobedu u svakom meču. Tako i protiv Engleske, ali i kasnije, kada nam rival bude Austrija. Uvek sebi postavljamo visoke ciljeve“, naveo je Lazetić.

Utakmica između Srbije i Engleske biće odigrana u sredu od 20 sati u Banjskoj Bistrici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar