U trendu

Južnoamerička fudbalska konfederacija odbacila Mesijeve tvrdnje o nameštanju

Čelnici Južnoameričke fudbalske konfederacije (Conmebol) saopštili su danas da su tvrdnje argentinskog reprezentativca Lionela Mesija da je takmičenje na Kupu Amerike namešteno kako bi ga osvojio domaćin Brazil neprihvatljive i neosnovane.

Argentina je osvojila treće mesto na Kupu Amerike pobedom protiv Čilea 2:1. Mesi je isključen u tom meču zbog koškanja sa protivničkim igračem Garijem Medelom, koji je takodje isključen, ali je nezadovoljan i sudjenjem u polufinalnoj utakmici protiv Brazila.

Fudbalski savez Argentine žalio se zbog „brojnih sudijskih grešaka“, u porazu od Brazila 0:2, u polufinalu.

„Takmičenje je namešteno da bi ga osvojio Brazil“, rekao je Mesi.

„Ne moramo da budemo deo ove korupcije. Tokom ovog turnira pokazali su nam nepoštovanje. Nažalost, korupcija, sudije, nisu nam dozvolili da igramo fudbal, pomalo su ga pokvarili“, dodao je fudbaler Barselone.

Mesi je odbio da prisustvuje ceremoniji dodele broznanih medalja.

Čelnici Conmebol su odbacili Mesijeve tvrdnje.

„Osnovna fer-pleja je da prihvatite rezultat sa poštovanjem. Neprihvatljivo je da su zbog incidenata tipičnih za takmičenja, u kojima je učestvovalo 12 ekipa pod jednakim uslovima, pokrenute neosnovane optužbe koje dovode u pitanje integritet Kupa Amerike. Te optužbe predstavljaju nedostatak poštovanja prema takmičenju, igračima koji učestvuju i stotinama profesionalaca u Conmebol“, navodi se u saopštenju.

U finalu Kupa Amerike večeras igraju osmostruki šampion Brazil i Peru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar