U trendu

Kaboklo napustio Partizan uoči početka finalne serije plej-ofa protiv Zvezde

Košarkaš Partizana Bruno Kaboklo grubo je prekršio klupsku disiplinu i svojevoljno napustio ekipu uoči početka finala plej-ofa Super lige Srbije protiv Crvene zvezde, saopštili su danas crno-beli.

Kako je objavljeno na klupskom sajtu Kaboklo je u petak napustio ekipu i bez dozvole kluba i bilo kakvog objašnjenja otputovao za Orlando, navodno zbog obaveza u reprezentaciji Brazila.

„Partizan se u svojoj istoriji nije susretao sa ovakvim potezima igrača i učiniće sve pravne korake da na najbolji način zaštiti svoje interese. Bruno Kaboklo je svojevoljnim napuštanjem tima učinio presedan i na taj način ostavio saigrače bez pomoći u finalu. Protiv igrača je odmah pokrenut disciplinski postupak“, navodi se u saopštenju.

Kako bi se izbegle bilo kakve spekulacije u javnosti, Partizan je potvrdio da su finansijske obaveze prema Kaboklu blagovremeno izmirene i da nikako novac ne može biti uzrok njegovog svojevoljnog odlaska.

„U ovom trenutku, klub ima opciju u ugovoru da igrača zadrži i naredne sezone, a odluku o daljim potezima doneće u danima pred nama“, navodi se u saopštenju Partizana.

Finalna serija plej-ofa Super lige Srbije između Partizana i Crvene zvezde počinje u ponedeljak od 20.30 u hali „Aleksandar Nikolić“, u kojoj će crveno-beli biti domaćini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.