U trendu

Keralta: Beograd će biti sjajan domaćin završnog turnira Evrolige

Funkcionerka Evrolige Rosel Keralta rekla je danas da nema dilemu da će Beograd naredne godine biti sjajan domaćin završnog turnira tog košarkaškog takmičenja.

„Od prvog dana nemamo dilemu da će Beograd biti sjajan domacin ‘fajnal fora’ Evrolige. Strast i ljubav koju ovaj grad ima prema košarci je neverovatna. Želimo da svi uživaju u ‘fajnal foru’ „, rekla je Keralta novinarima u Beogradu.

Završni turnir Evrolige održaće se od 18. do 20. maja u Beogradskoj areni. Polufinalne utakmice igraju se u petak, a finale i meč za treće mesto na programu su u nedelju.

„Želimo da svi u ovom gradu i u zemlji uživaju u turniru. Biće održani razni dogadjaji u gradu i zemlji povezani sa ‘fajnal forom’ „, navela je funkcionerka Evrolige.

U sklopu turnira održaće se i juniorski turnir, kao i tri na tri, a biće otvorena i zona za navijače.

Ulaznice za „fajnal for“ počeće da se prodaju od sledećeg utorka od 12 časova.

Keralta je zahvalila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je omogućio da se turnir održi u Beogradu, kao i predstavnicima grada, za koje je rekla „da su bili velika snaga, jer Beograd zaslužuje ‘fajnal for’ „.

„Hvala i Crvenoj zvezdi, jer sve što smo imali kao ideju, odmah smo imali povratnu infomraciju, što je nama vrlo važna stvar. Obavili smo i radionicu, svi predstavnici Evrolige i Evrokupa bili su Beogradu“, navela je Keralta.

Bivši reprezentativac Duško Savanović imenovan je za ambasadora „fajnal fora“, a Keralta mu je zahvalila što je odmah prihvatio ponudu.

„Velika je čast biti ambasador turnira. To je privilegija za mali broj igrača. Mislim da je završni turnir odavno trebalo da bude održan u Beogradu, jer smo mi zemlja košarke. Ni sada nije kasno. Zahvalan sam što je turnir u Beogradu, verujem da će biti na najvišem nivou“, naveo je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.