U trendu

Kineska medijska grupa potpisala memorandum o saradnji sa Pariskim odborom Olimpijskih igara

Direktor Kineske medijske grupe (CMG) Šen Haisijong i Toni Estanget, predsednik Odbora Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024. potpisali su 23. oktobra u Parizu memorandum o saradnji sa Pariskim komitetom Olimpijskih igara i postigli konsenzus o produbljivanju saradnje u promociji Olimpijskih igara u Parizu i proizvodnji specijalnih programa.

Istog dana, francuska ministarka kulture Rima Abdul Malak se sastala sa Šenom u Luvru. Malak je čestitala na potpisanom memorandumu i izrazila nadu u širenje saradnje Ministarstva kulture Francuske i CMG na filmske i televizijske programe, tradicionalnu kulturu i digitalnu umetnosti.

Sledeće godina se obeležava 60. godišnjica diplomatskih odnosa Kine i Francuske, kao i godina održavanja Letnjih olimpijskih igara u Parizu. Šen je rekao da će tom prilikom jačati konsenzus o saradnji u raznim oblastima sa Francuskom.

Kao glavni emiter Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, CMG će poslati više od 2.000 članova osoblja da pripreme međunarodne javne signale za četiri glavna sporta, što su gimnastika, stoni tenis, badminton i penjanje po stenama, rekao je Šen.

Šen je dodao da će CMG ove godine pokrenuti seriju medijskih aktivnosti pod nazivom “Od Pekinga do Pariza“ i da se raduje potpisivanju Memoranduma o saradnji kao mogućnosti produbljivanja razmene i saradnje u različitim oblastima kao što su sport, kultura, obrazovanje, film i televizija kako bi se doprinelo kontinuiranom razvoju kinesko-francuskog sveobuhvatnog strateškog partnerstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar