U trendu

Kirijos ponovo vređa: Novak ima bolesnu opsesiju da ga svi vole

Australijski teniser Nik Kirijos žestoko je izvređao dvojicu najboljih tenisera sveta, Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, rekavši da je Srbin bolesno opsednut time da ga svi vole, a da Nadal ne zna da gubi.

Kirjos je u intervjuu za podkast Bena Rotenberga, novinara Njujork Tajmsa, priznao da ne postoji šansa da on ikada postane koinzistentan igrač, a onda izneo neke šokantne tvrdnje o najboljima u tenisu. Najpre o Novakovom ritualu na terenu posle pobede.

– Taj način na koji on proslavlja pobedu je jeziv. Ta cela ceremonija, slanje poljubaca publici, što radi posle mečeva, to je tako blamantno, vrlo posramljujuće – kaže Kirjos i dodaje da je Novak ipak neverovatan igrač.

– On je šampion sporta, jedan od najboljih ikada. I biće verovatno, mislim da će po broju osvojenih Grend Slemova prestići Federera.

Ali govorimo o čoveku koji se povukao sa Australijan opena jedne godine jer je bilo prevruće. Bez obzira koliko Grend Slemova će osvojiti, on za mene nikada neće biti najbolji. Jer igrao sam protiv njega dva puta, Žao mi je, ali ako ne možeš da me pobediš, nisi najbolji igrač svih vremena. Ako pogledate moju svakodnevnu rutinu i to koliko ja treniram, ja sam nula u odnosu na njega – objašnjava teniser iz Australije i dodaje:

– Imam osećaj da Novak ima tu bolesnu opsesiju da ga svi vole. On samo želi da bude kao Rodžer Federer – kaže 25-godišnji Australijanac.

Nadala je opisao kao „svoju čistu suprotnost“ i „vrlo kiselog gubitnika“.

– Svaki put kada sam igrao protiv njega i kada je on pobedio, neće reći ništa loše, nahvaliće protivnika i reći: ‘Igrao je sjajno’. Ali kada ja pobedim njega, on je tada u fazonu: ‘On ne poštuje ni mene, ni moje navijače, ni samu igru’, a ja se pitam o čemu on govori. Isto sam igrao kao i kada sam te pobedio prošli put, ništa se nije promenilo. Ja sam ista osoba. Ali poraz nije dobar za njega. I onda stric Toni Nadal izađe i kaže: ‘Nedostaje mu obrazovanje’. Ali, čoveče, ja sam išao u školu 12 godina, veoma sam obrazovan. Ali razumem da si uzrujan kada opet pobedim člana tvoje porodice – kaže Kirjos.

Za kraj je ostavio igrača kog najviše mrzi i koji ga, kako priznaje, izluđuje, Fernanda Verdaska.

– Verdasko me izluđuje. Taj čovek…ne želim o njemu ni da govorim. Toliko se uznemirim samo kad čujem njegovo ime. On je najarogantnija osoba ikada. Ne kaže ti ni zdravo kada ga sretneš. misli da je toliko dobar, da je dar od Boga. Ali, čoveče. tvoj bekhend je prilično prosečan, i budimo iskreni, ti udaraš lopticu preko mreže.

Takvi tipovi me izluđuju. Tu nema ni poniznosti ni perspektive. Oni su u fazonu: ‘Ovde sam i tako sam kul. Ja sam neverovatan, jer udaram lopticu preko mreže. Uradite ovo za mene, uradite ono. Neću ti ni reći zdravi, toliko sam važan’ – rekao je na kraju Kirjos.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.