U trendu

Kitarović: Rijeka je bila rezervni klub Zvezde i Partizana

SPLIT – Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je fudbalski klub Rijeka, tokom 80-ih godina, bio rezervni klub Crvene zvezde i Partizana.

Grabar Kitarović se, posle premijere filma „Ivanova igra“ u kome je tema život i karijera legendarnog fudbalera Hajduka i reprezentivca Jugoslavije Ivana Gudelja, dotakla tema o fudbalu.

„Kao Riječanka odlazila sam na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka je tada bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu i domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su u Hajduk, nešto malo u Dinamo. Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mom srcu. Fudbal za nas koji smo voleli Hrvatsku je bio puno više od sporta. Značio je narodno zajedništvo, povezivao je sve od juga do severa“, rekla je Grabar Kitarović, a prenosi Indeks.

Ona je istakla da je pođednako navijala za dva najveća hrvatska kluba, Hajduk iz Splita i zagrebački Dinamo.

„Volela bih kad bi zajedništvo juga i severa ponovno proradilo“, navela je.

Izjava da je Rijeka „rezervni klub“ Zvezdi i Partizanu naišla je na oštru reakciju gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela.

„Nakon što je iz „Gvozdene zavese“ sa crvenim pasošem otišla na školovanje u SAD, Kolinda je izvređala Rijeku kao rezervni srpski klub. Gde je kraj?“, napisao je Obersnel na svom Tviter profilu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.