U trendu

Klivlend ponovo pobedio Milvoki

Šampioni NBA lige košarkaši Klivlenda pobedili su noćas Milvoki sa 113:102 i pobedili ih drugi put u poslednja dva dana.

Kavalirse su do pobede predvodili Kajri Irving sa 31 poenom i 13 asistencija i Lebron Džejms sa 29 poena, devet skokova i šest asistencija. U timu nije bilo dvojice startera, Kevin Lav nije igrao zbog problema sa kolenom, dok je Džej Ar Smit propustio meč pošto je u prošloj utakmici slomio palac i moraće na operaciju.

Klivlend je ostvario osmu pobedu u poslednjih devet utakmica, a jedini poraz u toj seriji doživeo je prošle nedelje u Memfisu, kada su Džejms, Irving i Lav odmarali.

U ekipi Milvokija najefikasniji je bio Janis Adetokumbo sa 28 poena, a poen manje postigao je Džabari Parker.

Oklahoma je pobedila Nju Orleans sa 121:110 predvodjena Raselom Vestbrukom koji je postigao 42 poena uz 10 skokova. Aleks Abrinjes dodao je 18 poena, od kojih je postigao devet u seriji od 11:0 u četvrtoj četvrtini, kojom je Tander obezbedio pobedu. Enes Kanter dodao je 14 poena i 14 skokova.

U ekipi iz Nju Orelansa, koja je izgubila deveti put u poslednjih 12 utakmica, Entoni Dejvis bio je najefikasniji sa 34 poena i 15 skokova, a Džru Holidej postigao je 23 poena uz 10 asistencija.

Minesota je pobedila Atlantu a 92:84 i ostvarila drugu vezanu pobedu, prvi put od početka aprila prošle sezone. Ekipu su do pobede predvodili Endru Vigins sa 19 poena, Zek Levin sa 18 i Karl Entoni Tauns sa 17 poena i 18 skokova. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica igao je 18 minuta, postigao je tri poena i imao po tri skoka i asistencije.

U ekipi Atlante, koja je izgubila šestu od sedam utakmica na domaćem terenu, najefikasniji je bio Denis Šroder sa 21 poenom.

Hjuston je pobedio Finiks sa 125:111 i ostvario 11. pobedu u poslednjih 12 utakmica. Roketse je predvodio Džejms Harden sa 27 poena i 14 asistencija, a dobre partije prikazali su i Erik Gordon sa 24 poena i Patrik Beverli sa 18 poena, devet asistencija i devet skokova.

Devin Buker je sa 28 poena bio najefikasniji u Finiksu, koji je pretrpeo četvrti vezani poraz.

Memfis je predvodjen Markom Gasolom (38 poena) pobedio Detroit sa 98:86 i prekinuo niz od tri poraza, a za poraženi tim nije igrao srpski centar Boban Marjanović.

Sakramento je pobedio Jutu sa 94:93, Vašington je pobedio Čikago sa 107:97 i ostvario treću pobedu na gostovanjima u sezoni, dok je Dalas pobedio Portland sa 96:95 i naneo mu četvrti uzastopni poraz.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.