U trendu

Knežević: Vrata „25. maja“ biće otvorena za sve građane

BEOGRAD – Direktor sportsko rekreativnog centra „25. maj – Milan Gale Muškatirović“ Jovan Knežević poručio je danas da novo rukovodstvo neće dozvoliti da centar bude dostupan samo privilegovanim građanima, kao u vreme rukovođenja od strane Marka Bastaća, nego da će vrata bazena i ostalih sadržaja buiti dostupna svim građanima.

„Samoproklamovani i lažni čuvari Starog Grada su neplaćanjem računa i sprovođenjem sumnjivih nabavki prezadužili Sportski centar i onemogućili mu normalno funkcionisanje. Zbog neplaćenih računa u visini od preko 100.000.000,00 dinara sportskom centru je isključeno grejanje još u junu mesecu čime je početak zimske sezone praktično onemogućen, pa samim tim i održavanje svih termina koji su korišćeni na zatvorenom bazenu“, naveo je Knežević u pisanoj izjavi Tanjugu.

On je dodao da je Sportskom centru, kojim su nedomaćinski gazdovali lažni čuvari, jblokiran račun zbog neplaćanja struje i rate kredita koji je nenamenski potrošen, a uzet za pokrivanje tekuće likvidnosti.

„Novo preduzeće je u najboljoj veri preuzelo ispunjavanje svih ugovora o zakupu termina do zaključenja njihovog trajanja na bazenima, a koje je sklopila stara firma prema instrukcijama koje je dobijala iz opštine. Štaviše, nova firma nije još uvek sklopila ni jedan ugovor o korišćenju termina zbog namere da ispuni do kraja preuzete ugovorne obaveze po postojećim ugovorima o zakupu termina na bazenima“.

Kako ističe, svi programi koji su nuđeni građanima Starog Grada su realizovani do kraja tokom trajanja letnje sezone pod istovetnim uslovima koje je prethodna firma ponudila građanima Starog Grada.

„Ovim putem pozivamo opštinsko rukovodstvo da se izjasni da li želi da zadrži termine koje je besplatno nudila građanima na zatvorenom bazenu i u sportskoj sali tokom ziimske sezone. Jedina razlika je što će morati da plate sve te termine po važećem cenovniku po kom su naplaćivali termine i klubovima o kojima sada izražavaju lažnu brigu“.

„Novi upravljač objekta neće dozvoliti da se lažna briga odlazećeg predsednika opštine Marka Bastaća preliva na neplaćanje energenata, neisplaćivanje zarada zaposlenima, neopravdano zaduživanje i neulaganje u održavanje sistema. Renovirani sportski centar su doveli do bankrota i gašenja. To je linija koja nas radvaja. Vašu lažnu brigu od naše iskrene namere da sportskom centru vratimo stari sjaj i da njegova vrata budu otvorena ne samo za privilegovane već za sve građane“, poručio je Knežević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar