U trendu

Ko je u pravu: Federer besneo na sudiju zbog opomene (video)

Rodžer Federer se plasirao u treće kolo Rolan Garosa pobedom nad hrvatskim teniserom Marinom Čilićem, a meč je obeležila rasprava iz drugog seta o kojoj se vodi polemika u teniskom svetu.

Naime, sudija je u jednom trenutku u drugom setu Federer je dobio opomenu od sudije da igra „previše sporo“.

Naime, Švajcarac nije bio spreman da primi servis kada je Čilić bio spreman da servira, što nije nešto zbog čega se često dobija zvanična opomena u tenisu.

„Zašto si mi dao opomenu“, upitao je Federer sudiju u stolici i dobio odgovor koji mu se nije svideo.
Federer je zakasnio da se spremi za ritern jer mu je, kako je naveo, bilo potrebno vreme da ode na jednu stranu terena, uzme peškir kako bi obrisao znoj, a onda dođe do druge i započne poen.

Usledilo je i obraćanje hrvatskom teniseru, koji je pokušao da smiri situaciju.

„Da li misliš da sam spor?“, upitao je Federer Čilića, koji mu je odgovorio da se sporna situacija „desila nekoliko puta“.
Meč se nastavio posle skoro trominutne rasprave, ali tu nije bio kraj, pošto je pri narednoj promeni strana Rodžer podsetio sudiju da je u Čilić prethodno jedanput servirao pre nego što je on bio spreman.

„Tada ništa nisi rekao. Zašto?“, žustro se Federer obratio sudiji i dodao da je trebalo da ga nezvanično opomene pre nego što je to uradio zvanično.

Federer je pobedom došao korak bliže četvrtfinalnom duelu sa Novakom Đokovićem, koji je prethodno savladao Pabla Kuevasa. Naredni protivnik Švajcarca biće Nemac Dominik Kepfer.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar