U trendu

Kopaonik domaćin evropskog takmičenja u skijanju za žene

Evropa kup u disciplinama slalom i veleslalom za žene održaće se od 22. do 25. februara na stazi Crna Duboka na Kopaoniku, najavljeno je danas.

Očekuje se 90 takmičara iz 20 zemalja, a takmičenje će biti organizovano uz poštovanje svih epidemioloških mera, rečeno je na konferenciji za medije u Privrednoj komori Srbije.

Predsednik Skijaškog saveza Srbije Goran Jevremović rekao je da je čast organizovati takmičenje evropskog ranga u Srbiji.

„Možemo reći da je ovo istorijski dogadjaj, jer se Evropski kup organizuje u Srbiji prvi put i verujemo da će se značaj ovog takmičenja tek osetiti, kako u skijanju kao sportu, tako i uvrštavanjem Kopaonika na mapu Medjunarodne skijaške federacije“, rekao je Jevremović.

„Ovo je pravi način da skijanje dobije svoje mesto u Srbiji i očekujemo da će Evropa kup 2021 popularizovati ovaj sport kod nas“, dodao je on.

Direktor JP Skijališta Srbije Dejan Ćika je rekao da je poverenje koje „nam je ukazala Medjunarodna skijaška organizacija zapravo veliko priznanje za trud i rad“.

„Dovodjenje Evropa kupa 2021 samo je početak niza odličnih rezultata, jer nastavljamo da se još više trudimo i radimo kako bismo u skorijoj budućnosti doveli i Svetski kup na neku od naših planina“, rekao je Ćika.

Sekretar Udruženja za Turizam Privredne komore Srbije Tijana Maljković izjavila je da im je veliko zadovoljstvo i čast da budu partner Evropa kupa 2021.

„Značaj sportskih dogadjaja za lokalnu i regionalnu ekonomiju je nemerljiv i zahteva pripremu i razvoj infrastrukture, promoviše destinaciju i utiče na popularnost sporta. Nadamo se da će ovo prvenstvo biti početak stabilizacije života u svim sferama, kao i vetar u ledja za sve nove dogadjaje“, rekla je Maljković.

Organizatori takmičenja su Skijaški savez Srbije, JP Skijališta Srbije i ski centar Kopaonik, pod pokroviteljstvom Medjunarodne skijaške federacije (FIS) i uz podršku PKS, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar