Korolija: Prioritet je da ekipa i igrači napreduju

BEOGRAD – Trener vaterpolista Partizana Miloš Korolija rekao je da je pred njima lep i izazovan zadatak u novoj sezoni u kojoj je cilj da ekipa i igrači napreduju.

„Malo smo kasnije krenuli u pripreme za novu sezonu zbog svega što se tokom leta dešavalo. Tako je moralo biti, sve se odužilo, ali nikada nije kasno za prave stvari. Mislim da je nova uprava prava stvar za klub. Prioritet ove mlade ekipe u ovoj sezoni treba da bude njihov lični napredak i napredak ekipe“, rekao je Korolija novinarima na bazenu na Banjici.

Bivši igrač Partizana, Segeda, Debrecina, Radničkog iz Kragujevca, Oradee, Akvakjarua, Galatasaraja preuzeo je tim početkom septembra, a prethodno je vodio ekipu Banjice, koja je drugi tim Partizana.

„Izrazito lep zadatak, jer je to moja želja. Vrlo izazovno, a za mene samim tim i lepši. Prošle godine sam vodio Banjicu, razlikuje se prvi tim Partizana, ali je princip isti. Radimo na razvoju mladih igrača i da ih osposobimo za neka lepša vremena što se kluba tiče, ali za vrhunske domete, za koje verujem da ovaj tim ima potencijala“.

Kako kaže, nepoznanica je koliko njegov tim može ove sezone i dodaje da nemaju nikakvu vrstu pristiska.

„Sigurno je da nismo u krugu favorita za osvajanje trofeja i bilo bi neskormno da se ponašamo kao da jesmo. Da želimo tamo što pre da dođemo – želimo. Želimo ako je to moguće i ove sezone, ali iluzorno je posle svih ovih problema pričati o svajanju titule i trofeja. Sa druge strane, ponašamo se kao da igramo finale prvenstva svake nedelje u takmičarksom smislu. Nemamo pritisak da moramo osvojimo određeni broj bodova, da osvojimo neku poziciju na tabeli“, rekao je Korolija.

On smatra da je je povratak iskusnih reprezentativaca u srpski vaterpolo ove sezone neprocenljiv, kako za timove u koje su stigli, tako i za one koji će igrati protiv njih, ali i za publiku i decu koja se bave ovim sportom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.