U trendu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili Split u ABA ligi

SPLIT – Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u gostima ekipu Splita rezultatom 72:63 (19:17, 13:13, 26:14, 14:19) u meču 13. kola regionalne ABA lige.

Najefikasniji u ekipi Crvene zveze bio je Ben Bentil sa 12 skoova, dok su Filip Petrušev i Nemanja Nedović dodali po devet. U ekipi aktuelnog šampiona ABA lige deset igrača se upisalo u strelce. U domaćem timu najbolji je bio Luis Saliven sa 18 poena.

„Crveno-beli“ se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli ABA lige sa 11 pobeda i samo jednim porazom, uz meč manje. Split je u donjem delu tabele sa četiri pobede i devet poraza.

Crvena zvezda će u narednom kolu ABA lige gostovati ekipi MZT-a u Skoplju, dok će Split na svom terenu dočekati Budućnost.

Split je bolje ušao u utakmicu i na početku prve četvrtine poveo 6:2. Usledila je serija košarkaša Crvene zvezde za izjednačenje u petom minutu, 8:8. Gosti su u finišu prve četvrtine poveli 19:14, ali je na kraju Zvezda prvi deo meča dobila 19:17. U drugoj četvrtini viđen je mali broj poena, a Crvena zvezda je prvo poluvreme rešila u svoju korist rezultatom 32:30.

Crvena zvezda je zaigrala angažovanije na početku treće četvrtine, a 24. minutu bilo je 44:35 za goste. Crvena zvezda je u poslednji deo meča ušli sa vođstvom od 58:44. „Crveno-beli“ su u poslednjoj četvrtini održavali visoku prednost, a košarkaši Splita su u finišu meča uspeli da ublaže poraz. Crvena zvezda je na kraju slavila sa 72:63.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.