U trendu

Košarkaši Partizana savladali Efes i napravili važan korak ka plej-ofu

ISTANBUL – Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Efesa na gostovanju rezultatom 97:84 (11:23, 28:14, 24:27, 34:20) u okviru 29. kola Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Kevin Panter sa 19 poena i tri skoka, dok je Matijas Lesor dodao 17 poena i sedam skokova.

U turskoj ekipi istakao se Vil Klajburn sa 22 poena, osam skokova i dve asistencije.

Efes je bolje otvorio utakmicu i sa agresivnom odbranom pravio probleme košarkašima Partizana. Micić je prodorima donosio poene i nakon skupljanja odbrane Partizana i asistencije svojoj ekipi. Tek u drugoj četvrtini „crno-beli“ su uspeli da naprave seriju 11-0 i približe se protivniku rezultatski. Do kraja prvog poluvremena istakao se Ledej u napadu, dok je ceo tim igrao agresivnije u odbrani i tako pravio probleme ekipie Efesa u napadu.

U trećoj deonici viđena je odlična igra u napadu i jedne i druge ekipe. Klajburn je vodio svoju ekipu sa prodorima i šutem za tri poena. Sa druge strane Panter je bio vrlo raspoložen i uspeo je trojkama zajedno sa Nanelijem očuva rezultatski priključak. U poslednjih deset minuta domaća ekipa nije mogla da pogodi skoro niti jedan šut sa distance, dok su Panter i Naneli nastavili da pogađaju za Partizan. Nakon serije 16-0 u korist gostujuće ekipe, pitanje pobednika bilo je rešeno.

„Crno-beli“ su trenutno šesti na tabeli Evrolige sa 16 pobeda i 13 oraza, dok je Efes na 10. mestu sa 14 pobeda i 15 poraza.

U narednom kolu Partizan dočekuje Olimpijakos u Beogradu, dok turska ekipa gostuje Albi u Berlinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.