U trendu

Košarkaši Zvezde izgubili od Barselone

BEOGRAD – Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Barselone 76:69 u 15. kolu Evrolige u hali „Aleksandar Nikolić“

Crveno-beli su posle velike borbe u finišu izgubili od favorita, a najefikasniji u domaćem timu bili su Nikola Kalinić i Luka Mitrović sa po 15 poena, dok je Nejt Volters ubacio 11.

Barselonu je predvodio Najdžel Hejs-Dejvis sa 14 koševa, Sertač Šanli i Roland Smits dodali su po 11, dok je Nikola Mirotić stao na 10 poena i sedam skokova.

Izabranici Dejana Radonjića protiv lidera takmičenja bili su u dostojan rival, u prvom poluvremenu imali su minus 11, ali su treću deonicu ušli sa samo tri poena zaostatka (34:31).

Gosti iz Barselone bolje su počeli i u nastavku, ali je poenima Nikole Kalinića Zvezda bila u korak sa rivalom. Usledio je nalet gostiju, koji su brzo došli do dvocifrene prednost i najveći 12 poena viška pred poslednjih 10 minuta. (61:49).

Nisu se crveno-beli predavali, serijom od 6:0 približili su se Barseloni na samo četiri poena zaostaka, ali Mirotić Katalonce vratio u bezbednu zonu od plus sedam.

Ipak, ništa nije bilo rešeno i domaći tim dva minuta pre kraja poenima Mitrovića i trojkom Markovića dolazi do minus tri.

Nije mnogo trebalo Mirotić da vrati z prednost Barseloni, a Kurik je trojkom stavio tačku na ovaj duel i pobedu gostiju, uz promašaje domaćih igrača u ključnim trenucima.

Zvezda posle ovog kola ima skor od 6-9, dok je Barselona upisala 13. pobedu.

Meč u Pioniru gledao je i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Crveno-beli u petak dočekuju minhenski Bajern.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.