U trendu

Košarkaši Zvezde počeli pripreme za narednu sezonu

Košarkaši Crvene zvezde počeli su danas pripreme za novu sezonu, a treneru Dejanu Radonjiću se na prvu prozivku javilo 12 igrača.

„Prvu nedelju priprema iskoristićemo da igrače postepeno uvedemo u rad i u tom periodu planirano je trčanje i treninzi u sali. Stefan Jović se oporavio posle problema sa leđima koje je imao, počinje normalno da radi sa ekipom. Sa druge strane Marko Tejić zbog povrede ruke koju je zaradio na Evropskom prvenstvu za mlade u Italiji biće spreman da radi sa loptom od 28. avgusta“, rekao je Radonjić za sajt kluba.

Od sledeće nedelje sastav crveno-belih biće jači za još trojicu juniora.

„Od 17. avgusta ekipi će se priključiti Boriša Simanić, Aleksa Radanov i David Miladinović, koji su dobili produženi odmor. Takođe, Sofoklis Skorcanitis u Beograd dolazi 24. avgusta i odmah će se početi rad sa timom“, dodao je Radonjić.

Crvena zvezda je već potvrdila učešće na dva jaka turnira.

„U narednom periodu pokušaćemo da organizujemo još nekoliko prijateljskih utakmica, pored pripremnih turnira u Kraljevu i Zadru gde smo već potvrdili učešće, kako bismo maksimalno spremni dočekali početak sezone i prvi takmičarski meč u ABA ligi“, naveo je Radonjić.Na prvu prozivku treneru Radonjiću danas su se javili Branko Lazić, Stefan Jović, Marko Tejić, Nikola Rebić, Đorđe Kaplanović, Nikola Čvorović, Marko Gudurić, Dragan Apić, Dejan Davidovac, Stefan Lazarević, Ognjen Dobrić i Milutin Đukanović.

Pozitivnu atomsferu je dodatno podigla i poseta Zvezdinih reprezentativaca. Naime, slobodan dan pred nastavak priprema selekcije Srbije za Evropsko prvenstvo Luka Mitrović, Nemanja Dangubić i tim menadžer Nebojša Ilić iskoristili su da posete saigrače i jave se treneru Radonjiću.

Košarkaši Zvezde obavili su danas sve neophodne lekarske preglede i medicinska ispitivanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.